Francia lapértesülés szerint jövőre biztosan nem lesz Francia Nagydíj. Ugyan a Paul Ricard és a magny-cours-i versenypályán is hajtottak a futam feltámasztására, a helyi szövetséghez a keddi határidőig nem futott be olyan hivatalos kérelem, amely a jövő évi versenynaptárba való felvételt kezdeményezte volna.

A határidő nem véletlenül zárult le ezen a héten: a Motorsport Világtanács december elején tartja következő ülését, ez az utolsó esély az előzetes versenynaptáron való változtatásra. Már biztos, hogy a franciákkal már nem kell majd foglalkozni az ülésen.

A felszámolás alatt álló Nürburgringen viszont lehet, hogy mégis lesz Német Nagydíj jövőre, a pálya vezetősége legalábbis nagyon nyomul Bernie Ecclestone-nál. “Jól haladnak a tárgyalások Ecclestone-nal, van esély a szerződésre” – jelentette ki Thomas Schmidt ügyvezető igazgató.

Malajziában is aggódnak az F1 jövője miatt, a 2015-ös lehet az utolsó futam az országban. “Még túl korai a szerződés meghosszabbításán gondolkoznunk” – mondta Razlan Razali, a verseny főnöke, aki szerint az FOM-nek is kutya kötelessége lenne segíteni a verseny sikeressé tételében.