A korábbi tulajdonos Thesan Capital által magára hagyott HRT minden bizonnyal lehúzza a rolót, nincs vevő a kiscsapatra. A Brazíliában utolsó versenyüket teljesítő dolgozók jelentős részét már értesítették az elbocsájtásról, néhányan közülük nagyon elkeseredtek.
A spanyol El Mundo híre szerint a Sao Paulóból visszatért alkalmazottak egy csoportja kedden a repülőtérről egyenesen a csapat főhadiszállására ment, részegen érkeztek, hogy felvegyék a végkielégítést. A kilátástalan a helyzet elmérgesedett, tettlegességig fajult, ki kellett hívni a rendőrséget.
“Fenyegetőztek, lökdösődtek, verekedni kezdtek, erőszakossá vált a helyzet, rendőrt kellett hívni” – mondta a csapat egyik vezető beosztású tagja a lapnak.
A veterán – és általában jól értesült – szakújságíró, Joe Saward figyelmeztet, hogy más források egészen másképp mesélik a történteket. A másik verzió szerint verekedés nem történt, ellenben a vezetőség egyik tagja nem volt hajlandó kiengedni a központból a dolgozókat, amíg alá nem írták a szerződéseik felbontását, ami veszekedéshez vezetett.