F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 1
F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 2

F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött

F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött

F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 6
F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 7
F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 8
Fotó megosztása:
F1: Kobajasi már 175 milliót gyűjtött 9

A Sauber a múlt pénteken jelentette be, hogy a már korábban leigazolt Nico Hülkenberg mellé az eddigi tartalékost, a mexikói Esteban Gutierrezt lépteti elő versenyzővé 2013-ra, azaz a japán Kobajasi Kamui állás nélkül maradt.
A pilóta a 2009-es idény végén a Toyotánál mutatkozott be, majd 2010-től három idényt töltött el a svájci csapatnál, ahol első és második évében szép, lendületes versenyeket, ügyes előzéséket produkált, és bár idén egy kicsit elhomályosította őt Sergio Perez, azért a hazai futamán, Szuzukában dobogóra tudott állni.
Miután kiderült, hogy a Saubertől – a mexikói szponzorok nyomására – távoznia kell, Kobajasi azonnal elindított egy weboldalt, amelyen a hazájában a Japán Nagydíj óta megnőtt népszerűségére építve igyekezett pénzt gyűjteni, hogy megszerezhesse a már csak fizetős versenyzői helyek egyikét.
Az akció eddig sikeresnek mondható, hiszen alig négy nap alatt már 66 millió japán jen (kb. 175 millió Ft) gyűlt össze. Az összeg F1-es mércével még nem igazán jelentős, de ha maga a szám egyelőre kicsi is, a kampány bizonyítja, hogy Kobajasi is rendelkezik támogatói, pénzügyi potenciállal is.
Egyelőre, papíron legalábbis, a Lotusnál, a Force Indiánál, a Williamsnél, a Caterhamnél és a HRT-nél vannak még szabad helyek, de valós lehetőséget csak a Force India és a Caterham kínál, a két üres ülésre pedig 6-8 komolyan vehető F1-es is pályázik.