Az F1-et az elmúlt három évtizedben globálisan ismert sportággá, milliárdos üzletté fejlesztő Bernie Ecclestone nem olyan rég már a 82. születésnapját ünnepelte. Az angol kisember a kora ellenére még évekig nem akar visszavonulni, de egyszer ennek is eljön majd az ideje.
A brit The Independentnek nyilatkozva arról beszélt, hogy a távozása rosszul érintheti majd az F1-et, a személyes kapcsolatai nélkül nehezebb lesz a szervezés.
“Egy napon már nem leszek majd itt, nagy-nagy probléma lesz, hogy nekem nagyon-nagyon jó kapcsolataim vannak a versenyszervezőkkel. Néhányan már mondták nekem, hogy ha te nem vagy itt, mi sem. Ez valós veszély.”
“A szervezők bíznak bennem, engem nem hagynak cserben. Ez komoly probléma lehet majd. Már megfordult a fejemben a nyugdíjba vonulás, de nem teszem meg. Mihez is kezdenék (az F1 nélkül)?” – magyarázta.
Könnyen lehet azonban, hogy a távozás nem Ecclestone saját döntése lesz, ugyanis az F1 jogainak 2005-ös eladása kapcsán elég csúnya korrupciós ügyre derült fény az elmúlt másfél évben. 
Az egykori német bankárt, Gerhard Gribkowskyt már elítélték, amiért kenőpénzt fogadott el, hogy áron alul adassa el munkaadójával, a Bayerische Landesbankkal az F1-ben bírt tulajdonrészét a mai tulajdonosnak, a CVC-nek, és az is elég világos, hogy a több tízmilliós csúszópénz Ecclestone-tól származott. Egyelőre még nem történt meg, de ha a vesztegetés miatt perbe fogják az angol üzletembert, valószínűleg mennie kell majd.