A Brazil Nagydíj időmérőjének legfontosabb kérdése az volt, hogy hova kerül a rajtrácson a vb-címért harcoló két pilóta, Sebastian Vettel és Fernando Alonso. A kvalifikáció Vettelnek sikerült jobban, a német egy magához képest gyengébb szerepléssel is hozta a negyedik helyet, miközben spanyol riválisa csak nyolcadik lett.

Vettel a Q2-ben még a leggyorsabb volt, a Q3-ra azonban nem tudta átmenteni a lendületet. “A Q3 nem volt százszázalékos” – ismerte el Vettel. “Nem sikerült tökéletesen, nem voltam elég gyors, pedig tudom, hogy ennél egy kicsit jobb is lehettem volna.”

“Át kell néznem az adatokat, hogy lássam, hol voltam lassú. Mark is egy kicsit gyorsabb volt nálam. Az biztos, hogy az első Q3-as körömben elrontottam a 4-es kanyart, a másodikkal viszont elégedett voltam. A Q1 elég húzós volt, a pálya egyre gyorsabb és gyorsabb lett, szóval az utolsó körök voltak a legfontosabbak.”

“Mindent összevetve nem állunk rosszul, versenyképesek voltunk eddig egész hétvégén. Meglátjuk, mit hoz a holnap. A saját versenyünkre kell figyelnünk: 19 futamon már túlvagyunk, ez csak egy újabb.”

“Nem azért vagyunk itt, hogy negyedikek legyünk, a győzelemért harcolunk. A McLaren egész hétvégén gyors volt, tudtuk, hogy az időmérőn is hozzák majd magukat. Ahogy mondtam, nekem ez most nem sikerült tökéletesen, de utána fogok nézni, hol voltam lassú.”

Christian Horner csapatfőnök nem keseredett el a negyedik hely miatt. “Ezen az időmérőn egy csomó minden balul sülhetett volna el, főleg a Q1 az esővel” – így Horner. “A McLaren eddig nagyon gyorsak voltak, mi a második sort foglaltuk el. Jó rajtra és a saját versenyünkre koncentrálunk. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, holnap esernyő alatt álldogálunk majd, de a körülmények mindenkinek egyformák lesznek. Nincs mese, a maximumot kell kihozni a rajthelyeinkből.”

Ugyan a Ferrari ezúttal nem tervez “váltócserét” a Fernando Alonsót három hellyel megelőző Felipe Massa autójában, Horner ezen sem lepődne meg igazán. “Ez a Ferrari döntése. Magunkra koncentrálunk, 71 akciódús kör áll előttünk. Két lehetőség van, hogy esős vagy száraz verseny lesz, remélhetőleg mindkettőre jól felkészültünk és versenyképesek leszünk.”