F1: Ráncfelvarrás kéne a brazil pályának 2

A Brazil Nagydíjnak több mint 20 éve folyamatosan otthont adó Autodromo Jose Carlos Pace az F1-es szereplők egybehangzó véleménye szerint a versenynaptár egyik legelöregedetteb, legelavultabb létesítménye.
A hangulat ugyan mindig óriási, a futamok évről évre izgalmasak, de az ilyesmi sosem akadályozta meg az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t abban, hogy egy nagydíjat ejtsen egy másik, pénzesebb pálya vagy ország kedvéért.
A brazil Globo értesülései szerint az angol üzletember nemrég a Brazília déli részén fekvő Santa Catarina államban járt, hogy tájékozódjon egy új Forma-1-es pálya terveiről. Interlagos szerződése csak 2014-ig él, így érthető, hogy felmerült a csere lehetősége.
A Speed Week szerint Ecclestone a mai napon tárgyal a Jose Carlos Pace pálya vezetőivel az általa elvárt felújításokról, de kifelé egyelőre pozitívan nyilatkozik a jövőről:
“Nem akarjuk ejteni a pályát, szeretjük Sao Paulót. Régi pálya, egy kicsit elöregedett már, de egy jó felújítással, egy kis ráncfelvarrással rendben lesz” – mondta pénteken.
 
Az F1 ura Abu-Dzabiban a Magyar Nagydíj képviselőivel is hasonló kérdésekről tárgyalt, méghozzá eredményesen: ha a Hungaroringen pár éven belül megtörténnek az elvárt – jelentős – újítások, a jelenleg 2016-ig élő szerződést jövőre 2021-ig meghosszabbítják.