F1: Közeleg az eső, a Ferrarinál trükköznek 2

A szezonzáró Brazil Nagydíj utolsó szabadedzésén a péntekitől eltérően már borús, szürke idő fogadta az F1-eseket, a levegő hőmérséklete 5-6, az aszfalté 12-15 fokkal múlta alul a második edzésen tapasztaltakat.
A gyakorlásra szánt utolsó órában a mclarenes Jenson Button volt a leggyorsabb – ezzel háromból hármat hozva a wokingiaknak -, de mindössze 57 ezreddel maradt el tőle az eddig végig második Sebastian Vettel.
Mark Webber, Lewis Hamilton és a lotusos Romain Grosjean kéttized körüli hátránnyal zárt, míg a 6-7. helyre a két Force India kapaszkodott fel.
A ferrarisok a top10 végében zártak, a williamses Pastor Maldonadót fogták szendvicsbe. A maranellói csapatnál mindent megpróbálnak Alonsó esélyeinek javítására: a két pilóta az utolsó edzéses szélárnyékos húzást gyakorolt, igaz, a logikus sorrend helyett érdekes módon a spanyol húzta Felipe Massát.
Michael Schumacher legeslegutolsó szabadedzésén majdnem nagy balesetbe keveredett, amikor hajszál híján kerülte csak el az orra előtt keresztbe állt Bruno Senna Williamsét, de a reflexek még 43 évesen is működtek, a hétszeres bajnok villámgyorsan kitért.
Míg Grosjean az élmezőnyben végzett, Kimi Räikkönen pénteki problémái folytatódtak, sőt súlyosbodtak: a finn mindössze három kört ment, mért idő nélkül zárt, ugyanis a Lotusban elfüstölt a motor – a pilóta ezután egy műanyag kerti székben üldögélve figyelte az edzést a pálya szélén.
Ahogy már írtuk, a rekkenő hőség és a hét ágra sütő nap szombatra eltűnt, a pálya felett igen szürke volt az ég, messzebbről pedig sötét felhők közelítettek Interlagos felé, így a korábban csak estére jósolt eső akár már az időmérőre megérkezhet.
A Brazil Nagydíj kvalifikációja magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.
Brazil Nagydíj, 3. szabadedzés, Interlagos, 2012.11.24.