F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 1
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 2

F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8.

F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8.

F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 16
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 17
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 18
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 19
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 20
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 21
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 22
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 23
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 24
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 25
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 26
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 27
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 28
Fotó megosztása:
F1: Hamiltoné a pole, Vettel 4., Alonso 8. 29

Az utolsó edzésen már közelítő felhők a harmadik gyakorlás és a kvalifikáció között egy kicsit eláztatták a pályát, így nedves aszfalton kezdődött a szezonzáró Brazil Nagydíj kvalifikációja.
A Q1 elején nem esett, így az első néhány pilóta meg is próbálkozott a slick gumikkal, de csúszkáltak, főképp a harmadik szakaszon, a végtelenül emelkedő baloson, későbbre pedig további záport is jósoltak. Érdekes módon ennek ellenére a többség nem sietett ki biztonsági időt futni az első percekben.
Elsőként a 2010-ben a Williamsszel hasonló körülmények között pole-t szerző Nico Hülkenberg próbálkozott az átmeneti esőgumikkal a Force Indiával. A száradó aszfalton nem volt versenyképes, a többiek egyre jobb időket mentek a száraz abroncsokon.
A Red Bull, a Ferrari és a McLaren pilótái a kemény keveréket tették fel, de a többség biztosra akart menni, a jobb tapadású közepest használták.
Három perccel a Q1 vége előtt Romain Grosjean és Pedro de la Rosa nagy balesetet úszott meg, amikor a HRT-s spanyol a bokszbejáratnál ráhúzott a belülről előzni próbáló franciára. A Lotus első szárnya bánta.
Grosjean ugyan még épp tudott egy mért kört futni az orrkúpcseréje után, de a hideg gumikon nem volt elég gyors, így a három kiscsapat hat pilótája mellett ő búcsúzott az első szakasz végén. A Caterhamek, a Marussiák és a HRT-k párban zártak. A leggyorsabb Hamilton volt, mögötte Vettel végzett.
A Q2-re kisütött a nap, a pálya száradt, az idők egyre javultak. A Red Bullnál és a McLarennél a félidőig kivártak. A legtöbben az utolsó pillanatig kint voltak, hiszen körről körre jobbak voltak a körülmények. A leggyorsabb a címvédő Vettel volt, mögötte a két mclarenes végzett. Alonso nagyon erőlködött, de csak a 9. helyen jutott tovább, Massa tizedikként csúszott át az utolsó szakaszba.
Kiesett a két Toro Rosso és a két Sauber, Michael Schumacher, Bruno Senna és Paul di Resta.
A Q3 első pole-esélyes idejét Hamilton futotta hat perccel a vége előtt, nem sokkal később pedig Button is felzárkózott a 2. helyre. Vettelnek elsőre nem volt válasza.
A pont a leintéskor beérő Mark Webber jelentősen javított, az élre ugrott, de Hamilton további 123 ezredet faragott. Button megint felugrott másodiknak, Webber a 3., Vettel csak a 4. lett. A McLaren- és a Red Bull-sor mögött Massa, Maldonado, Hülkenberg, Alonso, Räikkönen és Rosberg sorakozott.
A rajthelyeken történő célba érés esetén a Red Bull-os lenne a bajnok vasárnap. 
A mindent eldöntő Brazil Nagydíj magyar idő szerint 17 órakor kezdődik. A pillanatnyi előrejelzés szerint a futam idején is eshet, de semmi sem biztos.
Brazil Nagydíj, időmérő, Interlagos, 2012.11.24.