F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 1
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 2

F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat

F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat

F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 16
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 17
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 18
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 19
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 20
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 21
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 22
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 23
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 24
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 25
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 26
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 27
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 28
Fotó megosztása:
F1: Alonso káoszt akar, Massa nem lesz áldozat 29

Fernando Alonso csak a 8. lett a mindent eldöntő Brazil Nagydíj időmérőjén, pedig csapattársa, Felipe Massa közvetlenül az amúgy nem villogó címvédő Sebastian Vettel mögött zárt. 
A 13 pontos hátrányban lévő Alonsónak vasárnap legalább öt helyet kellene javítania, míg Vettelnek közben a 10. helyre kellene visszacsúsznia, hogy ő nyerje a címet. A spanyol rendíthetetlen bizakodással arról beszélt, hogy előzgetésekre készül:
“Elégedett vagyok a Q3-mal, a szokásos, 8. környéki hely. Remélem, holnap sokat előzök, és a leintésig küzdhetek majd! A 9. voltam Amerikában, itt a 8., szóval nagyjából erre számítottunk. Igyekszem a dobogóra jutni, ahogy Abu-Dzabiban és Austinban is sikerült. Szóval a futam most is hasonló lesz. Persze ehhez rendkívüli körülmények, kaotikus futam kell, reméljük, valami ilyen lesz!”
A harmadik bajnoki címéért küzdő ferraris cáfolta, hogy azért lett volna lassú, mert kimondottan esős beállításokkal futott az időmérőn: “A Forma-1-et az aerodinamika uralja – mi a maximális leszorítóerővel mentünk a nedves pályán és a szárazon is, nem variáltunk, nem kockáztattunk. Minimális a különbség.”
Ahogy az USA-ban, úgy a hazai pályán is verte Alonsót a csapattárs, Felipe Massa: 5. lett a két-két McLaren- és Red Bull-pilóta mögött. Az eredménnyel elégedett. 
“Nagyon örülök, nagyszerűen szerepeltem. A McLaren és a Red Bull tempóját tekintve ennél jobbat nem hozhattam volna. Innen a versenyre kell koncentrálnom, minden tőlem telhetőt megteszek holnap. Nem tudom, milyen lesz az időjárás, de azt mondják, esni fog. Ismerjük Interlagost, itt bármi megtörténhet. Nekem csak a saját futamomra kell majd összpontosítanom a hazai közönség előtt, remélem, szépen szerepelhetek majd a kedvükért!”
Massa olasz újságíróknak nyilatkozva az austini trükközésre utalva ezt is hozzátette: “Ha azt mondják, elromlott a sebességváltóm, akkor rossz sebességváltóval fogok versenyezni!”
A csapatfőnök, Stefano Domenicali igen visszafogottan beszélt: “Meglátjuk, mi lesz. Természetesen nem ideális helyről rajtolunk holnap, de nagyon összpontosítunk, keményen dolgozunk majd holnap, meglátjuk, mi lesz a végeredmény. Ha így teszünk, bármi lehetséges, izgalmas vasárnap lesz!”