A szezon végére versenyképessé vált Felipe Massa reméli, hogy a Fernando Alonso és Sebastian Vettel közti bajnoki csata mellett is lehetősége lesz arra, hogy győzzön hazai futamán. Massa 2006-ban és 2008-ban megnyerte a Brazil Nagydíjat, és 2007-ben is győzhetett volna, de átadta a sikert akkori csapattársának, Kimi Räikkönennek, akinek ez kellett a cím megszerzéséhez. A ferraris bízik benne, hogy idén nem kényszerül ilyen helyzetbe.   
“Nos, a legfontosabb, hogy igyekszem majd harmadszor is győzni. Mindig így kell gondolkodni a versenyzésről, mindig a győzelemre kell gondolni.  Számomra különleges ez a helyszín, szóval győzni akarok majd, és remélhetőleg Fernando gond nélkül lehet majd a második és azzal is megnyerheti a bajnokságot” –  mondta a brazil, aki úgy érzi, igazán sikerült magára találnia a szezon második felében.
“Azt hiszem, augusztusig elég húzós volt ez az idény, küszködtem. Némelyik versenyen nem szenvedtem annyira, de nem tudtam összehozni a jó eredményt, valami mindig történt a futamon, nem tudtam jó helyen beérni. De augusztus után minden jobb lett, szinte minden futamon sikerült hozni az eredményt. Nagyon jó volt az idény második fele, és jó felkészülést jelentett a jövő évre.”  
Massa a hazai szezonzárón különleges sisakot visel majd, a szokásos festést az egykori hobbi-túraautóversenyző édesapja, Luiz Antonio színeire cseréli.
“Egészen kiskorom óta édesapám volt az egyik példaképem, úgy gondolom, nélküle ma nem lennék itt. Bár ő csak szórakozásból versenyzett, tőle származik az autósport iránti szenvedélyem, mindig is az ő nyomdokaiba akartam lépni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon örül majd, hogy viszontláthatja a színeit a pályán egy számunkra ilyen fontos versenyen” – magyarázta a cserét Massa.
F1: Massa győzni szeretne otthon 1
F1: Massa győzni szeretne otthon 2

F1: Massa győzni szeretne otthon

F1: Massa győzni szeretne otthon

F1: Massa győzni szeretne otthon 8
F1: Massa győzni szeretne otthon 9
F1: Massa győzni szeretne otthon 10
F1: Massa győzni szeretne otthon 11
F1: Massa győzni szeretne otthon 12
Fotó megosztása:
F1: Massa győzni szeretne otthon 13


Massa mellett más pilóták is egyedi festéssel készültek Brazíliára. Vettel egy fekete sávokkal díszített, de túlnyomórészt ezüst mintát választott. 
Lewis Hamilton bukójára felkerült a brazil zászló és egy köszönő üzenet a McLarennek, míg a nem csak a csapatától, de általában a Forma-1-től búcsúzó Michael Schumacher ezt íratta fel: “Az élet a szenvedélyről szól, köszönöm, hogy ti osztoztatok az enyémben!”
Romain Grosjean első teljes idénye végén a versenycsapat tagjainak fotóival díszítette a sisakját.