A 2012-es egyéni világbajnokság csak az utolsó futamon, a hétvégi Brazil Nagydíjon dől el. Interlagos híres arról, hogy az eső feje tetejére állítja a versenyeket, és nagyon úgy néz ki, Sebastian Vettelnek és Fernando Alonsónak egymáson kívül az időjárással is meg kell majd küzdenie a fináléban.
Az előrejelzések péntekre és szombatra még túlnyomóan napos, kimondottan meleg – 30-33 fokos csúcshőmérséklet – időt jósolnak, de szombat estére megérkezik az eső, ami aztán vasárnap végig hullhat majd, a hőmérséklet nagyjából 10 fokot csökken a verseny napjára.
Száraz körülmények között Vettel Red Bullja gyakorlatilag megfoghatatlan Alonso számára, de a spanyol esőben mindig jól megy, a csapadék kiegyenlítheti az erőviszonyokat. Vettel ezzel együtt nem aggódik túlságosan:
“Azt hiszem, az általános felkészülést tekintve mindent megteszünk, ami pedig az időjárást illeti, nos, ilyen Sao Paulo. Ugyanolyan, mint Spa, a körülmények gyakran és gyorsan változnak. Beszéltem helyiekkel is, pár napja is volt egy nagy felhőszakadás, amelyre senki sem számított” – magyarázta csütörtökön.
“Szombatról vasárnapra valószínűleg megérkezik az eső, de hogy mennyi és pontosan mikor, azt nem lehet tudni. Megkérdeztem a Pirellit, hogy a konténerekbe bepakolták-e az esőgumikat is, nem felejtették el, szóval szerintem nincs miért aggódni” – tette hozzá.