Fernando Alonso 13 pontos hátránnyal ugyan, de még a szezonzáró Brazil Nagydíjon is versenyben lesz a 2012-es bajnoki címért. A spanyol a Ferrari hivatalos oldalának beszélt a rá váró hétvégéről – a kulcsmotívum újra a tökéletes munka és a “legjobb” csapat volt:
“Még 71 kör van hátra, ezek döntik el a végeredményt – hosszú hónapok munkája csúcsosodik majd ki nagyon rövid időben. Lesz, ami lesz, a legfontosabb, hogy mi tökéletesen dolgozzunk, aztán már csak a szerencsén múlik a többi.”
“Tudjuk, hogy a dobogós helyezésnél kevesebb semmiképp sem elég. Én bízom magamban és a csapatban, az utolsó pillanatig küzdünk majd. Nem áltatjuk magunkat és a szurkolókat: tudjuk, hogy nem vagyunk a legversenyképesebbek, de az, hogy még mindig versenyben vagyunk, bizonyítja, hogy a mi csapatunk a legjobb. Lesz pár kisebb fejlesztésünk, de a többieknek szintén, szóval a helyzet nem igazán fog változni. Talán a pályához legjobban passzoló beállítások megtalálása jelent majd valamit.”
“Hogy a győzelem jó visszavágás lenne-e a 2010-es Abu-Dzabi Nagydíjért? Nem, azt hiszem egyszerűen csak nagy örömöt jelentene nekünk és az emberek 99 százalékának – nyilván a Red Bull-osoknak nem. A Ferrari igazán különleges, mindenki 100 százalékot vagy még többet nyújt, mert mindannyian érezzük, hogy a család tagjai vagyunk.”