A Forma-1 öt év után tért vissza az USA-ba a texasi Austin mellett épült vadonatúj Circuit of the Americas (COTA) pályán. Az F1-es szereplők kivétel nélkül meleg fogadtatásról, nagyszerű hangulatról beszéltek, a bemutatkozás egyértelműen sikernek tekinthető.
A számok is alátámasztják ezt, ugyanis a COTA-n a vártnál is több néző járt: vasárnap kis híján telt ház, 117 429 látogató előtt zajlott az Amerikai Nagydíj, a három nap alatt összesen 265 499 fizető néző akadt, ami kiemelkedő szám. Összevetésként: a jó látogatottságúnak számító Magyar Nagydíjon idén 220 ezren voltak, de az austini 265 ezerrel szemben még az F1 bölcsője, Silverstone is alulmarad.
Bár az F1 ura, Bernie Ecclestone tavaly decemberben már Austin ejtésénél tartott, a mostani siker után nagyon elégedetten beszélt, bízik benne, hogy az új amerikai helyszínen még az általános trendnek számító érdeklődés-csökkenés sem fog bekövetkezni.  
Bejött az F1 Texasban 1
Bejött az F1 Texasban 2

Bejött az F1 Texasban

Bejött az F1 Texasban

Bejött az F1 Texasban 6
Bejött az F1 Texasban 7
Bejött az F1 Texasban 8
Fotó megosztása:
Bejött az F1 Texasban 9


“Minden jó, Austinban mindenki elégedettnek tűnik. Jó, amikor így bejön valami. Sokkal jobban alakult, mint vártam, főleg, ha belegondolunk, hogy 12 hónappal ezelőtt úgy nézett ki, nem is lesz verseny. Remélhetőleg lesz még pár amerikai futamunk, majd meglátjuk.”
“A második év mindig nehéz. Egy új rendezvényem mindig megvan a tömeg, de itt jól látszik, hogy tényleg mindenki mögöttünk állt. Texas kormányzója azt mondta, jövőre még több néző lesz, biztos ebben.”
Az első austini győztest adó McLaren főnöke, Martin Whitmarsh is pozitív:
“Óriási verseny volt, és még jobb is lesz ennél. Nagyszerű pálya, felülmúlta a várakozásaimat. Én sem voltam épp közömbös, de nézőként egyenesen fantasztikus lehetett a futam! És pontosan ez kellett, egy nagyszerű verseny, de ezután is lesz még dolgunk. Fontos, hogy 3-5 év alatt igazán megháláljuk azt a kemény munkát, amivel a sportág amerikai népszerűségének növelésén dolgoztak az itteniek. Most 120 ezer ember volt itt kint, öt év múlva még nagyobbnak kell lennünk, a tévés közönséget is növelni kell az USA-ban.”
A konstruktőri bajnoki cím megszerzését ünneplő Red Bull-főnök, Christian Horner is hasonlóan beszélt: 
Bejött az F1 Texasban 10


“Nagyszerű munkát végeztek itt. A pálya fantasztikus, a pilóták élvezik, jó futamot is láttunk, a szurkolók, a közönség, a város lelkesedése pedig óriási volt. Úgy néz ki, a Forma-1 igazán bejött itt Texasban, de folytatnunk kell a munkát. Látható, hogy megvan az F1 iránti lelkesedés, nagyszerű lenne még egy versenyt rendezni, de erről folynak is a trágyalások. Mindenesetre az F1 nagy show-t csinált a hétvégén, biztos vagyok benne, hogy sokáig emlékezetes marad.”