Egyelőre csak egy futammal tért vissza a versenynaptárba az Egyesült Államok, a 2013-ra tervezett New Jersey-i debütálás várhatóan egy évet csúszik. Ez a kudarc sem vette el azonban Bernie Ecclestone kedvét a további amerikai terjeszkedéstől, a következő házigazda Los Angeles lehet.

Ecclestone úgy érzi, hogy mivel az Egyesült Államok nagyjából önmagában ugyanakkora, mint Európa, több futamot érdemel az ország. “Talán összejön valami Los Angelesben a közeljövőben” – fogalmazott Ecclestone hivatalosan az AP hírügynökségnek. Tavo Hellmund, az austini verseny – azóta menesztett – ötletgazdája közben ismét lobbizik Ecclestone-nál, most éppen a Mexikói Nagydíj feltámasztásán dolgozik.

Ecclestone-nak egyébként zsúfolt napjai vannak, folyamatosan tárgyal. Kanadában például egy újabb tízéves szerződés megkötése van napirenden. “Még semmi nem dőlt el, de jól haladnak a tárgyalások” – mondta Pascal Berube turisztikai miniszter. “Bízunk benne, hogy sikerül újabb tízéves megállapodást kötnünk.”

Ecclestone-nak van dolga Németországban is. A Nürburgring körüli problémák miatt nem biztos, hogy az ország jövőre is rendez futamot, az üzletember szerint viszont nem lesz gond. “Biztosíthatok mindenkit, hogy jövőre lesz futam Németországban, és továbbra is a Nürburgringgel számolunk” – jelentette ki Ecclestone. A szervezők szerint jelenleg nincs esély a futam megtartására, de dolgoznak a megoldáson. Ha a Nürburgring bedobja a törölközőt, akár Hockenheim is beugorhat, bár a polgármester szerint még nem tárgyaltak erről Ecclestone-nal.