Az Abu-Dzabi Nagydíj után az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, David Coulthard beszélgetett az első hárommal a dobogón. Az interjú egy kicsit kínosra sikerült, mivel a győztes Kimi Räikkönen és a harmadikként beért Sebastian Vettel is eleresztett egy-egy trágár szót. 
DC ugyan rögtön elnézést kért a nevükben, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) utólag levélben is figyelmeztette a csapatokat, hogy az ilyesmi elfogadhatatlan, a pilótáknak ezután vigyázniuk kell a szájukra.
Räikkönen – a tőle elvárható módon – tojt az egészre, a címvédő Vettel azért utólag közleményben bocsánatot kért, de Austinban nem titkolta, hogy műbalhénak tartja az ügyet.
“Ha valaki ennyire érzékeny, akkor inkább nézzen valami gyerekműsort. Mindenkinek ott a távirányító a kezében. Nem szándékosan trágárkodtam a múltkor, felesleges volt ekkora ügyet csinálni ebből. De természetesen ha valami illetlent mondtam, még egyszer bocsánatot kérek érte! Nem hiszem, hogy nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy máskor ne forduljon elő.”
Vettel csapattársa, Mark Webber szintén úgy véli, hogy egérből csináltak elefántot, egy-egy ilyen szó bármikor kicsúszhat.
“Ami a káromkodást illeti, az sosem fog eltűnni, mindig benne van a pakliban. Az emberben buzog az adrenalin, fel van pörögve. Épp csak befejezett egy hihetetlen versenyt, ilyenkor nem mindig a megfelelő szavak jutnak eszébe, persze mostantól majd jobban kell vigyáznunk. Most már erre is oda kell figyelni a hétvégéken.”
Az ausztrál egyébként összességében sem nagyon kedveli az új, épp a silverstone-i győzelme idején bemutatkozott dobogós ceremóniát, amelyen kivetítőkön jelennek meg a zászlók és végül egy híresség, többségében veterán pilóta készít gyorsinterjút az első hárommal.
“Hát, egyáltalán nem voltam oda, amikor Silverstone-ban ott nyüzsögtek a fontos emberek. Szerintem a dobogó legyen csak a pilótáké, mások nem kellenek oda. Ünnepeljük kizárólag csak a versenyzőket azért, amit elértek. Ne álldogáljon ott mindenki, ne keressék a reflektorfényt. Eléggé felhúzott a dolog. És igazi zászlók kellenek, az elektronikusak ócskán néznek ki. Lobogjanak igazi zászlók!”
“Hogy pilóták készítik az interjút a dobogón? Nos, ez olyan fifty-fifty a szememben.”