F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre? 1
F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre? 2

F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre?

F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre?

F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre? 6
F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre? 7
F1: Nem lesz Német Nagydíj jövőre? 8
Fotó megosztása:
A Német Nagydíjat 2009 óta évi váltásban rendezi a Nürburgring és a hockenheimi pálya, pénzügyileg ugyanis egyik helyszín sem bírná a versenyt minden évben. 

A 2009-es, költséges felújítás után lejtőre került Nürburgring eddig is keserű sorsa a héten még rosszabbra fordult, a DPA hírügynökség és egyéb helyi sajtóorgánumok is arról írnak, hogy a pálya vezetése és a csődkezelő együttműködése elakadt. A pálya szóvivője kerek perec közölte: “ezután nem lesz F1 a Nürburgringen”.
Hockenheim vezetője, Georg Seiler korábban nem zárkózott el attól, hogy jövőre ismét náluk rendezzék meg a Német Nagydíjat. A találgatások ellenére azonban még egyáltalán nem erősítették meg, hogy valóban lesz ott verseny 2013-ban.
Hockenheim polgármestere, Dieter Gummer  a DPA-nak elmondta, hogy ugyan folyamatos kapcsolattartás van közte és Bernie Ecclestone között, hivatalos tárgyalásokra eddig még nem került sor. “Készen állunk a tárgyalásokra, ha ránk kerülne a sor, de a rendezési jog most a Nürburgringet illeti meg.”
Egy biztos, Ecclestone saját bevallása szerint “ragaszkodik” Németországhoz, a német piachoz.