A hétvégén öt év után újra Amerikai Nagydíjat rendeznek, a helyszín a vadonatúj austini Circuit of the Americas pálya lesz. Az ezt megelőző utolsó Amerikai Nagydíj győztese, Lewis Hamilton szeretné sikerrel ünnepelni a visszatérést:
“Őrület belegondolni, hogy az utolsó Amerikai Nagydíj már öt éve volt! De a futamra úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna: a izgatottság, amikor először kigurultam az indanapolisi pályára, a szurkolók ezrei, és a fantasztikus autó, amellyel egy héten belül a második futamgyőzelmemet szereztem. Lenyűgöző időszak volt számomra!” 
“Be kel valljam, hogy egészen be vagyok pörögve, hogy visszatérünk az Államokba. Fantasztikus ország, a Forma-1-nek pedig mindenképp helye van ott. A Circuit of the Americas pedig méltó modern otthona lehet az F1-nek. A pályán még csak számítógépen és a szimulátoron vezettem, de szerintem a pilóták élvezni fogják, és szoros, jó versenyt hozhat, a szurkolók is azonnal megszerethetik majd. Új pálya, új kihívás, új lehetőség – egyértelműen szeretnék a Circuit of the Americas első futamgyőztese lenni!”
Jenson Buttonnak az eddigi látottak alapján tetszik a pálya, az angol alig várja, hogy testközelből is megismerkedjen Austinnal.
“Egy új pálya mindig érdekes kihívást jelent. Egész másképp állunk hozzá, mint a már ismert helyszínekhez, a csütörtöki pályabejárás és az első körök a felfedezésről szólnak, mindenféle forrásból gyűjtjük az információkat, hogy összeálljon a kép, hiszen ez kell ahhoz, hogy a maximumot hozhassuk.” 
“Papíron úgy tűnik, hogy mindenből van egy kicsi a pályán, a pályarajzon vannak ismerős részek, például a silverstone-i Maggots-Becketts kombináció, az isztambuli 8-as kanyar tükörképe is visszaköszön, és én látok egy kis Hockenheimet is a belső szakaszon. Hogy aztán ezek ez elemek jó egészet adnak-e ki, azt majd meglátjuk, de vannak egyenesek és szűk kanyarok, előzni lesz lehetőség. Szerintem fantasztikus hétvége vár ránk, alig várom, hogy Austinban legyek, megismerjem a várost, az embereket és a pályát.”