Kimi Räikkönen számára a múlt héten végre megtört a jég, a visszatérése 18. futamán megszerezte saját és csapata első idei futamgyőzelmét. A 2007-es világbajnok a versenyen nagyon koncentrált, még a csapatrádión kapott üzenetekből sem kért.
A visszaszólások akkor talán barátságtalannak tűntek, de a győzelemmel sikerült mindenkit kárpótolnia, a héten pedig egészséges öniróniáról tanúbizonyságot téve a teljes Lotus-csapatot megajándékozta az egyik kiszólását tartalmazó pólóval. Az összesen 500 példányban legyártott fekete-arany felsőn ez áll: HAGYJATOK BÉKÉN! TUDOM, MIT CSINÁLOK! 
“Kimi egyértelműen letette a névjegyét, jelezte, hogy csúcsformában tért vissza az F1-be. A dobogós helyezések és a győzelem nagyszerű számára, nekünk és a szurkolói számára is, a ‘hagyjatok békén, tudom, mit csinálok’ kiszólása pedig máris klasszikussá vált” ? mondta a csapatfőnök, Eric Boullier.  
 
A jövő hétvégi Amerikai Nagydíj előzetesében Räikkönen újabb sikereket ígér. Az új helyszínről persze csak annyit tud, mint Koreáról vagy Indiáról…
“A győzelemmel megmutattuk, hogy mindannyian jól döntöttünk. Az idény folyamán már bizonyítottuk, hogy jók vagyunk, Abu-Dzabiban pedig azt is, hogy győzni is tudunk. De még több is van a tarsolyunkban, ezt megígérhetem!”
“Ez a harmadik új pálya lesz számomra idén, de ezúttal mindenki számára újdonság lesz. Nekem Korea és India is új volt, de azokat azért láttam már a tévében. Austinról nem tudok semmit, csak a pálya nevét. De mindig is szerettem új helyekre menni, az mindig egy kis plusz izgalmat jelent. Ezt pedig különösen várom, mert imádom az amerikai légkört, nagyon laza, tudják, hogy kell lazítani és nagyon is élvezik a versenyzést!”
“Indianapolisban összesen hét futamon indultam. Sajnos 2005-ben, amikor a legerősebbnek éreztem az autót, csak hatan indultak, és én nem voltam köztük. 2003-ban a pole is megvolt, de igazából egyik Amerikai Nagydíj sem nagy emlék számomra. Tavaly viszont belekóstoltam a NASCAR-ba is, a charlotte-i oválpályán volt két futamom, amiket nagyon élveztem. Valószínűleg ezek hozták meg újra az étvágyamat a versenyzésre. Bár csábított a NASCAR is, utána nagyon visszavágytam az F1-be. Látva, hogy az amerikaiak mennyire élvezik a NASCAR-t, remélem, hogy a texasi F1-es futamot is hasonló izgalommal várják!”