Az Abu-Dzabi Nagydíjat megnyerő Kimi Räikkönen és a bokszutcából rajtoló, de végül a dobogó harmadik fokáig kapaszkodó Sebastian Vettel is eleresztett egy-egy trágár szót a pódiumon készült interjúban. 
A kérdezőként szereplő egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, 13-szoros futamgyőztes David Coulthard már akkor bocsánatot kért a pilóták nevében, de a héten a Nemzetközi Automobil szövetség (FIA) levélben is figyelmeztetést küldött a csapatoknak az eset miatt. Vettel közleményben reagált.
“Szörnyen sajnálom, hogy egy rosszul választott szót használtam a dobogón, és elnézést kérek, ha ezzel bármelyik nézőt megsértettem! A pillanat hevében nem a megfelelő szavakat használtam, bocsánatot kérek, legközelebb nem fordul elő!” – jelezte a harmadik címére hajtó német.
Ha sikerül Fernando Alonsónál legalább 15 ponttal többet szereznie a jövő hétvégi új Amerikai Nagydíjon, akkor Vettel épp a 100. futamán be is zsebelheti a harmadik címet Austinban. Az új helyszínnel kapcsolatban így beszélt a Red Bull-os a csapat hivatalos előzetesében: 
“Szerintem óriási, hogy újra az USA-ba megyünk! A szimulátoron már megtanultam az austini pályát, ismerkedtem a ritmusával, általános képet szereztem róla. A tervezőtől, Hermann Tilkétől tudjuk, hogy a legfőbb jellemzőt a körön belüli szintkülönbségek jelentik, a legmagasabban és legalacsonyabban fekvő pont között 12 méter van. A természetes szintkülönbségek mellett gyors, nehéz kanyarokkal tűzdelt pálya vár minket, ezzel kell majd ismerkednünk. Lényeges, hogy a tervezéskor szem előtt tartották, hogy a nézők minél többet lássanak a pályából és az autókból. 20 kanyar lesz, az óramutatóval ellentétesen körözünk majd.”
Az Abu-Dzabiban formán kívül szereplő csapattárs, Mark Webber szerint az eddigiek alapján jó pálya vár rájuk Austinban, de konkrétumokat csakis élesben tudnak majd meg. 
“Az új pályával kapcsolatban egyelőre nem tudhatjuk előre, merre is induljunk az autóval. Lesz egy elég jó elképzelésünk, de a szimulátor után azért még ki kell ismernünk a csínját-bínját. Meglátjuk, milyen lesz az aszfalthőmérséklet, milyen az autó tapadása, sok megválaszolatlan kérdés lesz még pénteken, mindenesetre a nyomvonal nagyon ütősnek látszik. Talán a szezon egyik legjobbja, ami a pilótáknak állított kihívást jelenti.”
“Jártam már Austinban párszor, van ott néhány haverom. Igazán pezsgő város, kicsit hasonlít Melbourne-re, és meggyőződésem, hogy a helyiek örömmel fogadják majd az F1-et. Nagy zenei fesztiválokat bonyolítanak sikerrel, jók a szervezésben” – magyarázta az ausztrál veterán.