Végkifejletéhez közeledik a 2012-es idény, jövő héten már az utolsó előtti futamot rendezik Austinban. Az amerikai pálya mindenkinek újdonság lesz, most debütál a naptárban, Sergio Perez nagy örömére: a Sauber mexikói pilótáját a texasi helyszín miatt rengeteg honfitársa buzdíthatja.

“Nagyon várom ezt a versenyt!” – mondta Perez. “Nyolc év után most versenyezhetek a legközelebb szülővárosomhoz, Guadalajarához. Sok mexikói szurkolót várok a futamra, ez extra motivációt ad nekem. Remélem, hogy egyszer lesz Mexikói Nagydíj is, mert tudom, hogy mekkora lelkesedés övezi az F1-et az országban.”

“Most az austinit tartom hazai versenyemnek. Nem okoz gondot az új pályák gyors megtanulása, az első idényemben, ami csak tavaly volt, rengeteg pályát kellett megtanulnom. Nagyszerű közönségre számítok, úgyhogy szeretnék jó eredményt elérni.”

Kobajasi Kamuinak új lesz a környék. “Még soha nem jártam Texasban, csak Las Vegasban és New Yorkban voltam” – fogalmazott a japán. “Ez valami teljesen más és valószínűleg izgalmas élmény lesz, mert Texas a kovbojok földje. Remélem, látok néhányat. Austinra a Google Mapsen is rápillantottam, jól néz ki.”

“A pálya egy újabb Herman Tilkétől, mindig izgalmas vonalvezetéseket alkot, amelyek jó versenyeket hoznak. Nem láttam a pályát a szimulátorban, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy milyen. Nem tudom, hány kör kell a megtanulásához, ez nagyban függ a pályától. Lehet három, tíz vagy több kör is.”