A McLaren 1995 óta használja a Mercedes motorjait, a ’90-es évek végi sikerek nyomán a német gyártó pedig még résztulajdonosként is beszállt a Forma-1-es csapatba. 
Miután a Mercedes 2009 végén megvásárolta a bajnokcsapat Brawnt, hogy gyári alakulatként működtesse, a McLarenből fokozatosan kiszállt, azonban motorpartnerként  – a jelenlegi szerződés keretében – 2015-ig még marad, igaz, 2013-tól a wokingiak már egyszerű vásárlók lesznek, ugyanúgy, mint mondjuk a Force India.
A jövőt illetően több spekuláció is felröppent már idén, a csapatot hírbe hozták az F1-be 2014-ben beszállni kívánó, de a fejlesztéssel azóta leállt PURE-ral, és a korábbi sikerpartnerrel, a Forma-1-es visszatérést fontolgató Hondával is. A McLaren mindannyiszor cáfolt.
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a múlt hétvégén Abu-Dzabiban azt mondta, hosszú időre terveznek a Mercedesszel.
“Jó néhány évig lesz még McLaren Mercedes. Ez egy jól működő partnerség. Már 18 éve vagyunk együtt, és jó néhány évig folytatódni is fog még ez. Azt hiszem, jó üzletet kötöttünk velük, de ami még fontosabb, hogy jó az együttműködés.”
“Én személyesen is kapcsolatban álltam a Mercedesszel, vezettem a motorprogramot, szóval ismerem az embereket, és büszkék vagyunk rá, hogy a Mercedes-Benz család tagja lehetünk” – utalt arra Whitmarsh, hogy egy ideig az Ilmor-Mercedesnél volt ügyvezető igazgató.