Nagyon készül a 2013-as idényre a HRT, a sereghajtó szeretne komolyabb eredményeket elérni. Ennek érdekében nem éri be annyival, hogy továbbfejleszti autóját a következő idényre, a spanyolok teljesen új gépet építenek.

A csapat technikai igazgatója, Antonio Cuquerella Abu-Dzabiban arról beszélt, hogy jól halad a munka Madridban az F112-es utódján, amely reményei szerint komoly előrelépést jelent majd. “Nem ugyanezzel az autóval megyünk jövőre” – jelentette ki Cuquerella. “Ahogy a legtöbb csapatnál, nálunk is lesznek közös alkatrészek, de számos területen teljes megújulás várható.”

“A felfüggesztések és az aerodinamika mellett több jelentős változás lesz, az erőátvitel néhány elemét megtartjuk. A köridőt befolyásoló alkatrészeket azonban jelentősen továbbfejlesztjük vagy lecseréljük.”

A csapat fejlődésében sokat segíthet, hogy minden részleg a madridi Varázsdobozba költözött, ami leegyszerűsíti a közös munkát. “Most mindenki egy fedél alatt dolgozik, új embereket is keresünk. Folyamatosan interjúztatunk, szükségünk van a friss erőre. De még mindig mi vagyunk a legkisebb csapat, ezt nem kell takargatnunk. Hosszú út vezet a középmezőnyig, de gyorsan növekedünk.”