F1: Tabut törtek a Force Indiánál 2

A Force India pilótái a legnagyobb tilalmat szegték meg az Abu-Dzabi Nagydíj startjánál, amikor az első kanyar féktávján összeértek, Nico Hülkenberg pedig emiatt Bruno Senna Williamsének ütközött és rögtön kiesett.
A csapat helyettes főnöke, Bob Fernley azt mondta, Paul di Resta és Hülkenberg is tisztában van vele, hogy a legfőbb tabut szegték meg, de a lehető leghamarabb túl kell lépni a történteken. 
“A fő, hogy tisztázzuk, mi történt, ki szorított ki kit és merre, utána pedig kezet rázzon a két versenyző és többet ne történjen ilyesmi. A csapat szempontjából természetesen a legfőbb bűn a csapattárssal való ütközés. De megtörtént, továbblépünk, a lényeg, hogy ne legyen emiatt feszültség” – magyarázta az Autosportnak.
“Előfordul az ilyen, nem mi vagyunk az elsők és nem mi leszünk az utolsók, akikkel megtörtént. Persze sajnálatos, mert szerintem amúgy mindkét autóval elég jó esélyeink voltak, igaz, annak is örülhetünk, hogy a baleset után azért hoztuk, amit sikerült” – utalt di Resta 2 pontot érő 9. helyére.
Az abu-dzabi baki persze nagyon nem jött jól, hiszen a Force India a konstruktőri bajnokságban szeretné elkapni a Saubert, de mivel a jelenleg a 6. helyen álló svájci csapat japánja, Kobajasi Kamui is pontot szerzett a Yas Marina pályán, a különbség tovább nőtt. A silverstone-iak két futammal a vége előtt 29 ponttal vannak lemaradva, most már csoda kellene a fordításhoz.