Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nemrég állt elő saját költségplafonos ötletével, amely szerint a csapatok évente legfeljebb 250 millió dollárt költhetnének a fejlesztésekre, a működésre és a fizetésekre összesen.
A javasolt költségplafon előírásainak betartatása persze más kérdés, sokan kételkednek benne, hogy megvalósítható, de Ecclestone-nak erre is van ötlete: besúgókat jutalmazna. Az F1 ura 500 ezer dollárt (110,5 millió Ft) fizetne annak a csapattagnak, aki lebuktatja munkaadóját. Ecclestone-t persze nem ejtették a fejére, ugyanis büntetésként 1 milliót venne el a költségplafont kijátszó csapatfőnöktől, tiszta haszon…
“Az én költségplafonom lehetővé tenné, hogy a megadott kereten belül arra költsék a pénzt, amire csak akarják. A csapaton belüli emberek pedig tudnak róla, ha valami folyik a háttérben. Egy 500 ezer dolláros jutalom valószínűleg megfelelő ösztönzés lenne arra, hogy beszéljenek” – mondta a Daily Mirrornak.
“Emellett a csapatfőnökökkel és -tulajdonosokkal aláíratnék egy szerződést, amelyben benne lenne, hogy személyesen felelősek az esetleges csalásért és nekik maguknak kell fizetniük érte. Ez biztos elgondolkodtatná őket” – tette hozzá.