Zsinórban negyedik versenyén nem szerzett pontot a Mercedes AMG Abu-Dzabiban, ami sokba kerülhet a csapatnak a végelszámolásnál. Kobajasi Kamui nyolc pontjával 12 egységre csökkent a különbség a Sauber és a stuttgartiak között, ráadásul még kisebb lehetne a különbség, ha az ütközés miatt stop&go büntetéssel sújtott Sergio Perez jobban észnél van.

“Nagyon kemény verseny volt, borzasztóan örülök, hogy nyolc pontot szereztem a csapatnak” – nyilatkozta Kobajasi. “Az ötödik helyért harcolhatunk az utolsó két versenyen, nagyon izgalmas csata lesz. Sajnos, ma nem tudtam kiautózni a maximumot az autóból, mert nem tudtam rendesen leváltogatni. Emiatt a KERS nem tudott teljesen újratöltődni. Egyébként a versenyem jól ment, jól rajtoltam, a csapat meg nagyszerű munkát végzett a stratégiával és a kiállásoknál.”

Sergio Perez versenytempója is jó volt, akár a dobogóra is felállhatott volna a mexikói. “Nagyon jónak tűnt az autó a versenyen, úgy éreztem, a dobogós hely is összejöhet” – mondta Perez, aki végül 15. lett. “De a kiállásom után beragadtam Romain Grosjean és Paul di Resta mögé, nem tudtam elmenni mellettük, mert az egyenesekben nem voltam elég gyors. Kockáztatnom kellett, de sajnos ütköztem a Lotusszal, és ezzel véget is ért a versenyem. Nagy kár, mert a versenytempónk igen jó volt.”