F1: Vettelt a mezőny végére küldték 1
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 2

F1: Vettelt a mezőny végére küldték

F1: Vettelt a mezőny végére küldték

F1: Vettelt a mezőny végére küldték 21
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 22
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 23
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 24
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 25
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 26
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 27
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 28
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 29
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 30
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 31
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 32
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 33
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 34
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 35
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 36
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 37
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 38
Fotó megosztása:
F1: Vettelt a mezőny végére küldték 39

A bajnoki éllovas Sebastian Vettel az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjét nem egészen úgy fejezte be, ahogy kellene, a címvédő nem tért vissza a bokszutcába, a csapat utasítására a pálya szélén állt le.
Mivel az autót a szabályok szerint “saját erejéből” be kell vinni, az esetleges üzemanyag-spórolásért pedig komoly büntetés járhat, a stewardok természetesen vizsgálat alá vonták az ügyet. 
A kvalifikáció végén maga Vettel nem tudta, miért is kellett leállnia, a csapatfőnök, Christian Horner pedig csak annyit árult el, hogy a motorszállító Renault felől jött a kérés – a versenybíróknak ennél nyilván sokkal részletesebb és bizonyítékokkal alátámasztott magyarázatot kellett adniuk.
Vettel a helyi beszámolók szerint még mosolyogva távozott a stewardoktól, de a Red Bull-főnök és a motorszállító Renault vezetője, Remi Taffin igen gondterhelt volt, amikor másodszorra is a versenybírók elé járult. Távozáskor Horner már nem tagadta, hogy “üzemanyag-probléma” volt a leállás hátterében.
A versenybírók botrányosan hosszú ideig tanakodtak, minden bizonnyal a konkrét eset körülményein kívül a bajnokság állását és az esetleges büntetés lehetséges hatásait is mérlegelték, de végül négy és fél órával a vizsgálat megkezdése után megszületett az eredmény.
A stewardok megállapították, hogy Vettel autójában nem maradt elég mennyiségű benzin az egyliteres minta levételéhez (csak 850 ml volt a tankban), ezért a Red Bull-pilótát kizárták az időmérőről, a versenyt a rajtrács utolsó helyéről kezdheti majd. 
A csapat később közölte, hogy Vettel a bokszutcából rajtol vasárnap, ugyanis még vizsgálják, miért volt kevés a benzin az autóban, emiatt pedig nem tudják tartani a parc fermé előírásait. 
A döntéssel kapcsolatos Red Bull-közleményben Horner azt mondta, a büntetés “fair” volt, Vettel pedig így kommentált: “Egyszer az egyik legnagyobb síugró azt mondta, minden lehetőség egy-egy esély. Holnap bőven lesz még esélyem.”
A büntetés természetesen alaposan megkeveri a lapokat a bajnokság szempontjából, hiszen a most a 6. rajtkockába előrelépő Fernando Alonso nagyon sokat faraghat Vettel jelenlegi 13 pontos előnyéből, vasárnap estére kiegyenlítődhet a verseny az utolsó két futam előtt.
Lewis Hamiltont tavasszal a Spanyol Nagydíj kvalifikációja után sorolták hátra ugyanígy és ugyanilyen okból, a mclarenes a versenyen végül a 8. helyig kapaszkodott előre.