Sebastian Vettel a Koreai Nagydíjon átvette az egyéni bajnokság vezetését Fernando Alonsótól, a múlt hétvégén Indiában pedig 6-ról 13 pontra növelte az előnyét a ferraris spanyollal szemben. A négy egymás után megnyert futam bizakodásra adhat okot, de a címvédő nagyon óvatos.
Vettel idén kétszer esett már ki a generátor meghibásodása miatt, és Szingapúr óta használt régebbi, megbízható darabok hamarosan elfogynak. A Red Bullnál nem egyszer akadt már gond a KERS-szel is, múlt vasárnap pedig a lekonyult, az aszfaltot súroló padlólemez okozott ijedtséget. A német számol vele, hogy ilyesmi bármikor előfordulhat. 
“Elég csak Indiára visszatekintenünk, ami nagyszerű verseny volt számunkra, de a vége előtt pár körrel volt egy kis szikrázás. Végül nem jelentett gondot, de nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy lássuk, az ilyenek miatt sebezhetőek vagyunk, bármilyen helyzetben is legyünk. Akár jelentős előnnyel az élen vagyunk, akár csak a középmezőnyben küzdünk, elég egy kis dolog és máris a remélt pontok nélkül zárhatjuk a versenyt, és rögtön változik a kép.”
“Idén is kaptunk már ebből leckét, a 2010 óta érvényes pontrendszerben ez különösen hangsúlyos. 2010-ben jól láthattuk, ahogy egyeseket leírtak majd újra esélyesnek tekintettek az épp aktuális eredmények után. Ezt most sem szabad felednünk!”
 
Míg Vettel sikere egyelőre nem vehető biztosra, legkorábban a következő versenyhétvégén, az Amerikai Nagydíjon lehet csak bajnok, a Red Bull már most, Abu-Dzabiban megszerezheti sorozatban harmadik címét.
“Ez szép siker lenne. De nem is tudtam, amíg Mark (Webber) nem mondta Indiából idefelé jövet. Együtt voltunk a repülőn és Mark megemlítette, hogy nem jönne valami jól a konstruktőri szempontjából, ha lezuhanna a gép… Természetesen igazán különleges lenne már itt megnyerni a bajnokságot, de ahhoz egy erős hétvége kell, erős verseny, több pontot kellene hozni a többieknél.”