A október végével sok versenyzői szerződésopció ér a határidejéhez, így meg is szaporodtak a 2013-at illető bejelentések. A héten már tisztázódott, hogy Kimi Räikkönen marad a Lotusnál, a Sauber bejelentette, hogy leigazolta Nico Hülkenberget, és most a Toro Rosso is rendezte a jövő év kérdését.
A Red Bull kisebbik, utánpótlás-nevelő alakulata idén új pilótákkal, az ausztrál Daniel Ricciardóval és a francia Jean-Eric Vergne-nyel indult. A két ifjonc az év nagy részében elég láthatatlan volt, Vergne pedig a mai napig küszködik az időmérőkön, de mivel a versenyképtelenségük elsődleges oka az autó gyenge formája volt, így mindketten bizonyítási lehetőséget kapnak 2013-ra is. 
“Igazán feldob, hogy tudom, még egy idényig maradok a Toro Rossónál, szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és a Red Bullnak is! A jövő évre nagyok az elvárások, de készen állok rá, hogy megfeleljek nekik. Úgy érzem, versenyzőként sokat fejlődtem, és a műszaki tudásom is nőtt idén, azt hiszem, ez hasznomra válik majd a második évemben. Elég nehéz idényünk volt, de ennek ellenére végig nagyon jó volt a viszonyunk a csapaton belül, örömmel tölt el, hogy egy újabb évig együtt dolgozunk majd!” – mondta Ricciardo.
Vergne természetesen szintén nagyon örült a szerződéshosszabbításnak: 
“Igazán boldog vagyok, nagyszerű hír ez! Köszönöm Toro Rossónak, és köszönöm a Red Bullnak, amiért már a karrierem korai szakaszától támogatott! Nehéz év volt ez, de nagyon sokat tanultam, a csapaton belüli viszonyunk pedig ragyogó mindenkivel. Mostanra sokkal erősebbnek érzem magam, tudom, hogy jobb versenyzővé váltam idén. Igazán hiszek a csapatban, azt hiszem, az idén szerzett tapasztalataim és a csapat nagyra törő tervei nagy dolgokat tartogatnak számunkra 2013-ban.”
A csapatfőnök, Franz Tost szerint mindkét pilóta szemmel láthatóan fejlődött idén, de finoman jelezte, hogy jövőre már nem lesz pardon, bizonyítani kell.
“Mindkét versenyző jól dolgozott idén. Daniel már pár futammal a háta mögött érkezett hozzánk, ezért a tapasztalata, a visszajelzései nagyon hasznosak voltak, Jean-Eric pedig felvette a ritmust, pedig gyakran számára addig ismeretlen pályákon kellett helytállnia. A nyári szünet óta mindketten több pontot gyűjtöttek, a csapatnál mindenkit meggyőztek az műszaki munka terén mutatott érettségükkel és a pályán mutatott versenyzési tudásukkal. A következő pár hónapban mindent megteszünk majd, hogy 2013-ra olyan autót építsünk, amelyikkel bizonyíthatják a tehetségüket.”