F1: Kobajasinak bejön, hogy rásötétedik 2 Indiában nem sikerült pontokat szereznie a Saubernek, a csapat a vártnál gyengébben szerepelt. Hétvégén Abu-Dzabiban próbál javítani az istálló, ismét mindenki optimista. “Az Abu-Dzabi Nagydíj nagyon izgalmas, mert ez az egyetlen alkonyati verseny az idényben” – mondta Kobajasi Kamui. “Nagyon különleges, hogy napfényben rajtolunk, de sötétben érünk célba, ez egészen egyedi atmoszférát teremt.”

“Abu-Dzabi azért is különleges számomra, mert 2009-ben itt futottam életem második versenyét és rögtön pontokat szereztem. Észben kell tartanunk, hogy ezúttal nem lesznek GP2-es edzések és futamok, vagyis a pálya mindig poros lesz. Ez azonban mindenkire vonatkozik, a pontszerzéssel kapcsolatos célkitűzéseink ettől változatlanok.”

Sergio Perez éppen Abu-Dzabiban ülhetett először F1-es autóba. “Csak tavalyelőtt volt, de mintha évek teltek volna el azóta” – nyilatkozta a mexikói. “A Forma-1-ben nagyon gyorsan telik az idő. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy beülhessek ebbe az autóba, emlékszem, hogy akkor mennyire rámtörtek az érzelmek. A 2010-es remek hétvége volt számomra, a GP2-es versenyt 20 másodperces előnnyel nyertem meg.”

“Abu-Dzabiban az egyik utolsó versenyemet futom annak a csapatnak a színeiben, amellyel debütálhattam az F1-ben. Mindent meg fogok tenni egy nagyon jó eredményért, segíteni akarok a csapatnak vb-helyezése javításában. Természetesen én is minél jobb helyen szeretném befejezni az évet.”