Hiába kezdte a legerősebb autóval az évet és támadt fel a nyári szünet után újra a McLaren, a csapat az elmúlt három futamon – azaz beleértve a már sikeresnek számító indiai dupla pontszerzést is – csak 45 pontot szedett össze, míg a konstruktőri bajnokságban amúgy is vezető Red Bull 110-et gyűjtött.  
Az egyéni remények már Koreában végleg elszálltak Lewis Hamilton és Jenson Button számára, a csapatversenyben India után fennálló 101 pontos hátrány – összesen még 129 szerezhető – pedig azt jelenti, hogy a konstruktőri sikerre is gyakorlatilag esélytelenné vált a wokingi alakulat. 
A McLarent a Ferrari is megelőzi, így a csapatnál új, kisebb célt tűztek ki, az év végéig a maranellóiakat kellene megverni, legalább a második helyet szeretnék elcsípni. 
“Most már nagyon nehéz lenne megnyerni a konstruktőri bajnokságot, hiszen a Red Bull akár a következő futamon le is zárhatja a versenyt, szóval a cél, hogy legalább a második helyet visszaszerezzük. 10 pontnyira vagyunk a Ferraritól, szóval ez lehetséges, ha végre mindent jól csinálunk. Előrébb kell végeznünk a versenyeken, és főképp a Ferrari előtt kell beérnünk” – mondta a sportigazgató, Sam Michael.
Az ausztrál szakember szerint ha bár a Red Bull a bajnokságban már befoghatatlan, azért az egyes versenyeken, a pályán még most is verhető, azaz nem csak a Ferrarira hajtanak a hétvégéken. 
“A teljesítmény pályánként ingadozhat, pár tized ide, pár tized oda, jelenleg ennyin múlik minden, két-három tized az időmérőn. Még ha mindenki el is állna most az autók fejlesztésével, akkor is elkapható a Red Bull a pályán a maradék futamokon. De ami a bajnokságot illeti, kiesések kellenének hozzá, hogy bárki a közelükbe érjen, ennek pedig kicsi a valószínűsége.”