A Force India 2013-as felállása egyelőre képlékeny. Két hete sokan kész tényként közölték, hogy míg a skót Paul di Resta marad jövőre is, az idén versenyzővé előléptetett Nico Hülkenberg a Sauberhez szerződik át.
Hivatalos bejelentés még nem történt, így természetesen az Indiai Nagydíjon a csapat főnökét, Vijay Mallyát is megkérdezték a helyzetről. Az indiai milliárdos leszögezte, hogy novemberben dől majd el a 2013-as párosítás, valamint hozzátette, hogy ő pillanatnyilag semmit nem tud Hülkenberg sauberes lehetőségéről.
“Én hosszabbítást ajánlottam mindkét versenyzőnknek. A sajtóban azt láttam, hogy Nico a Sauberhez szerződött. Ha így van, sok sikert hozzá! De Nico engem még nem értesített hivatalosan semmiről. Nem ültünk le beszélni, nem mondott erről semmit. Szerintem azért szólna, ha távozóban lenne… Kiváló a kapcsolatunk, nagyszerű srác és eddig jó munkát végzett nálunk” – mondta.
A korábbi évek Force Indiá-s gyakorlata alapján logikusnak látszana, hogy Hülkenberg távozása esetén a jelenlegi tartalékos, a Ferrari-kötődésű Jules Bianchi lépjen előre, de lehet, hogy megbízhatóbb, versenyképesebb személyre lenne szükség. Amikor arról kérdezték Mallyát, hogy tudná-e ilyennel pótolni Hülkenberget, kész válasza volt:
“Persze, miért ne? Nem feledjük, bármikor gondolhatok Sutilra. Sutil mindig is gyors volt. Szóval vannak lehetőségek, őt például biztosan megfontolnám” – mondta a 2011 végén öt év után ejtett németről, aki idén bírósági ügye miatt kimaradt az F1-ből. 
“Bár Adriannal 2012-re nem hosszabbítottam szerződést, most is szívesen látjuk. Én szeretném, ha ez a kultúra uralkodna nálunk – barátságos, közvetlen légkör. Szóval Nico is mindig hozzánk tartozik majd, de (ha megy) nem állok az útjába.” 
A Force India tavaly a 6. helyen zárt a konstruktőri bajnokságban, de hiába gyűjtött sokkal több pontot idén, csak a 7. helyen áll, a Saubert üldözi. A silverstone-i alakulatnak nagyon hiányzik egy-két dobogó, de ilyen a 2009-es Belga Nagydíj  – amikor Giancarlo Fisichella Kimi Räikkönent végig üldözve a 2. lett – óta nem jutott nekik. 
“Az a futam egy dicsőséges momentum volt, mindannyian büszkén emlékszünk rá. De igazából nem ilyen egyszeri fellángolásokat várok, hanem egyenletes fejlődést, és azt hiszem, ezt is mutattuk azóta. Az idény végéig üldözzük a Saubert, semmi sem lehetetlen!”