Kimi Räikkönen a 2007-es idényben mindössze az utolsó két futamon 17 pontos hátrányt ledolgozva lett bajnok a szezonzáró Brazil Nagydíjon, egy ponttal megverte a McLarennél belháborút vívó Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót.
A spanyol most is ellenfél, a másik pedig a címvédő, a lotusos finnt csak ők előzik meg – Räikkönen 167 ponttal harmadik, Alonso 42, Sebastian Vettel 48 ponttal áll. Még négy futam van hátra, így a 2007-es bajnok úgy látja, bármi lehetséges, a bajnoki idénye megmutatta, hogy még nem szabad lemondani a címről.
“Csak dolgozni kell tovább és motiváltnak kell maradni. Én úgy érzem, hogy a motivációm nagyon erős – ahogy mindig is az volt. Mindig a lehető legjobb eredményt akarom elérni. A 2007-ben is csak az utolsó futamon dőlt el a bajnokság, szóval bármi lehetséges. Majd meglátjuk!” – mondta az Autosportnak.
A Lotus az idei hajrában javulást, előrelépést vár az új kipufogójától, de Räikkönen inkább nem beszél az elérhető eredményekről:
“Nincs értelme célokat kitűzni. Egyszerűen csak a lehető legkeményebben kell dolgozni, minél több pontot kell hozni, aztán majd meglátjuk, hogy alakul. Ami a bajnokságot illeti, Sebastiannak elég nagy előnye van mostanra, nehéz elkapni, de akkor is végig hajtani fogunk.”
Az idén két szezon kihagyás után visszatért Räikkönen az egyetlen a mezőnyből, aki minden egyes versenykört teljesített, mindig célba ért, és a Kínai Nagydíjon kívül minden eddigi futamon pontot is szerezett.