Pedro de la Rosa tavaly decemberben két évre írt alá a spanyol HRT-vel, a csapat által óriási becsben tartott veterán pilóta tehát jövőre is marad, leendő csapattársának személye viszont egyelőre kérdéses.
A HRT-nél tavaly és idén versenyző Narain Karthikeyantól komoly indiai támogatást vártak, de a szponzorok nem tolonganak mögötte, így ő minden bizonnyal távozik majd, egyesek már azt is tudni vélik, hogy 2013-ra az amerikai IndyCarra nyergel át.
A SpeedWeek szerint a helyére négy jelölt van. A fő esélyesnek az idén több edzésen is vezető spanyol tesztpilóta, Dani Clos számít, de a kínai támogatókat maga mögött tudó másik tesztelő, a szabadedzéseken tisztességgel helytálló Ma Csing-Hua is lehet a befutó.
A sereghajtó túléléséhez és működéséhez persze elsődlegesen pénz kell, így ha náluk többet ajánl valaki, akkor övé lesz az állás. A külső jelöltek egyike az idén a Caterhammel dolgozó holland Giedo van der Garde, a másik pedig az egykori Toro Rosso-versenyző, 2012-ben a Pirellinél tesztelő Jaime Alguersuari.
Alguersuari állítólag vonzó szponzori csomagot állított össze 2013-ra, de a HRT-vel való hírbe hozása valamelyest sántít, ugyanis a spanyol pilótának 2012-re is lett volna lehetősége hozzájuk szerződni, de nem élt ezzel, azt mondta, nem akart versenyképtelen autóba ülni.