F1: A londoni futam miatt morog Ecclestone 2

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nyáron dobta be – pontosabban élesztette újjá – ötletét egy London utcáin rendezendő Forma-1-es futamról. A Ferrari és a McLaren, valamint több futam szponzoraként ismert Santander konkrét tervekkel is előállt, de a versenyről azóta nem hallani sokat. Ecclestone kevesli a politikai támogatást:
“Szerintem a kormány nem hajlandó a szükséges pénzt beletenni” – morgott a kisember a City AM rádiónak nyilatkozva.
Ecclestone korábban meglebegtette, hogy akár a verseny rendezési díját is állná, de most visszakozott, igaz így is hajlandó lenne a saját zsebébe nyúlni, a kormányzattól “csak” lelátók építése, a környék és az érintett útszakaszok előkészítésének költségeit várná.
“Jelentős összeggel beszállnánk a rendezésbe. Kerüljön bármibe az engedélyek megszerzése. A kormány és a város költségeibe is besegítenénk. Azt viszont sosem mondtam, hogy elengednénk a rendezési díjat.”
Korábban felmerült, hogy a 2012-es nyári olimpia stadionja és annak környéke is az F1-es pálya része lehetne, de Ecclestone inkább a belvárosi utcai futamot preferálja. Azért más szempontból fontosnak tartja az olimpiát és annak tanulságait:
“Attól tartok senki sem veszi komolyan a londoni Forma-1-es futamot. Úgy gondolom, igazán szép munkát végeztek az olimpiával, most először voltam büszke Angliára. Bizonyították, hogy mire képes az ország, ha akar. A lakosság is mögötte állt. De azt hiszem, a Forma-1 ugyanezt adhatná,csak sokkal olcsóbban.” 
“Számoljunk a legpesszimistábban – bár ennyit nem kellene kiadniuk -, mondjuk, hogy a londoni verseny 30 millió fontba kerülne nekik (az államnak és a városnak) évente. Tíz év alatt ez 300 millió. Ez hány százaléka az olimpiára elköltött 10 milliárdnak? És ennyiért nagyon jó megjelenést kapnának 10 éven keresztül.”