A Force India alapítója, résztulajdonosa és csapatfőnöke, Vijay Mallya cégbirodalma már két éve nehézségekkel küszködik, különösen a légitársasága, a Kingfisher Airlines van nagy bajban, rég a csőd szélén tántorog. 
A cég gépei két hete pénzhiány miatt már nem is szállnak fel, Mallya pedig már személyesen is nyakig benne van az ügyben, miután egy indiai bíróság elrendelte a cégvezető letartóztatását, mert kiderült, hogy a Kingfisher 2 millió dollár értékű fedezetlen csekkekkel próbált felszínen maradni. Az összeg Mallya mércéjével nem nagy, de a lefogatás veszélye cseppet sem jön jól számára a jövő héten rendezendő Indiai Nagydíj előtt. 
Mivel a Forma-1-es csapatot is nagyrészt Mallya cégei szponzorálják, így adja magát a kérdés, hogy mi lesz az alakulattal. A Force India tényleges vezetője, a helyettes csapatfőnök Bob Fernley azt mondja, ő nem aggódik.
“Úgy tudom, kérvényezték a letartóztatási parancsot, de nem hiszem, hogy kiadták őket. Abban biztos vagyok, hogy nem foganatosították” – mondta Koreában. “De a csapat ügyeit ez nem befolyásolja, semmilyen hatással nincs ránk.” 
“Szerintem semmi nem lesz az ügyből. Indiában bűncselekmény fedezet nélküli csekket kibocsátani, ez tény, ennek van alapja. Hogy miért történ ez, azt nem tudom, de ez annyira távol esik Vijay szintjétől, hogy szerintem nem is tudott erről.”
Fernley hangsúlyozta, hogy a Force India teljesen független Mallya többi cégétől: “A Forma-1-ben valamiért azt hisszük, körülöttünk forog a világ, de Vijay világában az F1-es projekt egy viszonylag kis dolog.”
“Sajnálattal hallottam a történtekről, szerintem indiai politikai játszmáról van szó, amelyben Vijay a célpont. De meg lesz oldva, és szerintem Vijay ott lesz a versenyen.”