Jó néhány éve visszatérő téma a Volkswagen konszern valamelyik márkájának Forma-1-es beszállása, de az autógyártó-óriásnál rendre lelövik ezeket a híreket.
A német Auto Motor und Sport most arról ír, hogy a VW-családba tartozó Porsche mégis csak az F1-be készülhet. A sportkocsigyártó a Le Mans-i visszatérésre készül, de a szaklap úgy véli ez csak a Forma-1-es projektre való melegítés, felkészülés.
Az Auto Motor und Sport kiemeli, hogy a Porsche sorra szerződteti az F1-es tapasztalattal rendelkező mérnököket, szakembereket, a volt BMW-s Fritz Enzingert és Mike Kracket, a Toro Rosso korábbi fejlesztési vezetőjét, Alex Hitzingert és a Saubertől nemrég távozott Urs Kuratlét, de a cég konkrétan a Forma-1-es paddockban is keresi a leendő munkatársakat. 
A Porsche Weissachban a lehető legkorszerűbb, high-tech szélcsatornával is rendelkező motorsportközpontot épít, a márka tesztpilótái pedig állítólag hosszú órákra bérlik a McLaren szimulátorát.
Az F1-es paddock szereplői kétlik, hogy a befektetések tényleg csak a Le Mans-i részvételre korlátozódnak, állapítja meg az Auto Motor und Sport.