F1: Vettel történelmet írhat 2

Németország

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Megérett a harmadik világbajnoki címre. Visszatért. Sebastian Vettel (215 pont) május közepe óta először vezeti újra a vb-pontversenyt, megelőzve Fernando Alonsót (209), s felkészült arra, hogy ismét történelmet írjon. November végén Vettel lehet a Forma-1 történetének legfiatalabb háromszoros világbajnoka.”
Abendzeitung: “Vettel a szeptember 9-i Olasz Nagydíj után még 39 pont hátrányban volt Alonsóval szemben. Három futammal és három győzelemmel később azonban nemcsak 6 ponttal vezet Alonso előtt, de abban is biztos lehet, hogy az ő Red Bullja a jelenlegi Forma-1-es mezőny legjobb autója.” 
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Sebastian Vettel előzött. Adrian Newey (a Red Bull tervezőmérnöke – a szerk.) zsenialitásának köszönhetően ismét Vettel vezeti a vb-pontversenyt. Fernando Alonsónak mostantól nehéz dolga van.”
Corriere dello Sport: “Vettelnek nem volt ellenfele Dél-Koreában. A kettős Red Bull-siker után Alonsónak hátrányból kell küzdenie a vb-címért.”
Tuttosport: “Vettel győzött, Alonso ezúttal harmadik lett. A világbajnoki cím egyre messzebb kerül.”    
Il Tempo: “Fernando, beszélj kevesebbet és adj több gázt!”
    
Spanyolország

El País: “Vettel pályafutása 25. futamgyőzelmével két mitikus versenyző, Jim Clark és Niki Lauda nyomdokaiba lépett.”
AS: “Vettel egyetlen alkalmat sem szalaszt el. Dél-Koreában sem hibázott és immár ő vezeti a vb-pontversenyt.”
Sport: “Nem szabad illúziókat kergetnünk. Vettel vezeti a vb-pontversenyt és az övé a legjobb autó.”
Marca: “Vettel a feje tetejére állította a világbajnokságot. Senki sem tudja megállítani.”
Franciaország
Le Figaro: “Sebastian Vettel kézbe vette az irányítást. Fernando Alonso néhány hete tehetetlenül ücsörög a komoly teljesítményre képtelen Ferrari volánja mögött.”
Le Parisien: “Vettel átvette a parancsnokságot. Négy futammal a vége előtt ez egy kiváló manőver volt.”
L’Équipe: “Vettel visszahódította a trónt. Az elmúlt évben a német pilóta uralta az Indiai Nagydíjat. Vajon ebben az évben is érinthetetlen lesz?”
    
Nagy-Britannia

The Times: “Előny Vettelnél. Minden szempontból tökéletes. Az elmúlt három verseny a kétszeres világbajnok legszebb korszakát idézte. Látótávolságban a harmadik vb-cím.”
The Sun: “Idióta vagy! – A megsemmisült Jenson Button az őt kiütő Kobajasi Kamuin vezette le feszültségét.”
The Guardian: “A McLaren világbajnoki címről szőtt álmai porrá zúzódtak.”
Ausztria

Kurier: “Mesterhármassal újra az élre. Ismét a Red Bull kétszeres világbajnokának fölényéről szól a Forma-1.”
Kronen-Zeitung: “Sebastian Vettel Dél-Koreában is nyert, mesterhármasával letaszította Alonsót a trónról, s már ő a legesélyesebb a világbajnoki címre.” 
Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Győzelem és vezetés a pontversenyben – ennél eredményesebb nem is lehetne: egy előzés, már az első kanyarban, és máris megváltozik a vb-pontverseny sorrendje. Vettel egy pszichológiai szempontból nagyon fontos pillanatban vette át a vezetést, s ez demoralizálóan hathat üldözőire.”