Jól szerepelt a Koreai Nagydíj pénteki szabadedzésein Michael Schumacher: a hétszeres bajnok hatodik hellyel kezdte a napot, délután az ötödik helyre lépett előre. Örömét csak az árnyékolhatja be, hogy a két HRT-pilóta, Narain Karthikeyan és Pedro de la Rosa feltartása miatt megrovást kapott a felügyelőktől. A spanyollal szemben kiszorítósdi és integetés is volt Schumacher részéről, de ezzel nem foglalkozott az edzés után.

“Elégedett vagyok mindkét mai edzéssel” – mondta Schumacher, aki korábban világossá tette, az autótól függ, hogy visszavonulása előtt képes lesz-e igazán jó eredményt elérni. “Ahogy vártuk, az autónak jobban fekszik ez a pálya. Jól ment a nap, bejuthatunk az első tízbe holnap és erre alapozva tervezhetjük meg a taktikát. Végrehajtottunk néhány apró módosítást, semmi komoly, de a hosszú etapok is jól mentek. Természetesen még nem néztem végig a többi csapat eredménysorát, megpróbálunk jó eredményt elérni ezen a hétvégén.”

Nico Rosberg hetediknek futott be délután, a csapattárs is elégedett volt a Mercedes pénteki fejlődésével. “Jó napot zártunk, sikerült előrelépnünk” – fogalmazott Rosberg. “Michaelnek volt néhány újdonság az autóján, apró dolgokat próbáltunk ki, ezek jól működtek. Felszálló ágba kerültünk ma, jó irányba megyünk egy olyan pályán, amely egy kicsit jobban fekszik számunkra.”

“Az új alkatrészeket az én autómra is felszereljük holnap, ma csak meggyőződtünk arról, hogy előrelépést jelentenek. Gumikopás szempontjából sem számítunk nagy dolgokra, kicsit túlmelegítjük ugyan az abroncsokat a hosszú etapokon, de ennyi belefér.”