Koreában is furcsán viselkedik Lewis Hamilton McLarenje: az angol az első szabadedzésen még a leggyorsabb volt, a másodikon viszont közel kilenc tizedes hátránnyal csak a nyolcadik helyen zárt. “Az első edzés még fantasztikusan ment, fogalmam sincs, mi történt délutánra” – értetlenkedett Hamilton.

“Ki kell elemeznünk a történteket. A szélirány változott ugyan, de ez másokat nem befolyásolt, meg kell próbálnunk rájönni, mi történhetett. Van még időnk, nyugodtnak kell maradnunk és tiszta fejjel eldöntenünk, hogy milyen irányba induljunk el az autó beállításaival. Jenson nem ment olyan rosszul, mint én, vagyis az autóban ott a tempó, csak ki kell hoznunk belőle.”

A McLaren kifejlesztett egy új padlólemezt Koreára, Hamilton a régit, csapattársa az újat használja. Talán ez is magyarázza Button negyedik helyét, aki nagy Red Bull-fölénytől tart. “Már megint négy tizeddel vertek mindenkit pénteken. Azt hiszem, nagyon-nagyon nehéz lesz legyőzni őket az időmérőn” – mondta a Red Bullról Button.

“Úgy tűnik, visszanyerték a régi erejüket. A jó hír, hogy a versenytempónk erősnek tűnt, de egy körön vannak hiányosságaink, ezen dolgoznunk kell. Szuzukában is meglepett minket a Red Bull tempója, de a versenyből többet is kihozhattunk volna, ha nem kell annyira hátulról indulnunk.”