Idei negyedik dobogós helyezését gyűjtötte be a Sauber Japánban, miközben a fejlesztési versenyben kissé lemaradt Mercedes AMG egyetlen pontot sem szerzett. A kiscsapat hátránya már csak húsz pont a németekkel szemben, Matt Morris főtervező szerint a hajrában hozható az ötödik hely.

“Jelenleg gyorsabb az autónk, mint a Mercedesé” – jelentette ki Morris. “Kétlem, hogy az utolsó versenyekre bedobnak valami nagy fejlesztési csomagot, úgyhogy okosnak kell lennünk. Minden hétvégén pontokat kellene elvennünk tőlük. Semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy nem tudjuk megverni őket!” Új fejlesztésekkel már a Sauber sem készül a hajrára, de Morris úgy véli, a Szingapúrban debütált és Japánban tovább csiszolt csomagból még többet is ki lehet hozni az utolsó öt versenyen.

“A tavalyi koreai verseny nagyon nehéz volt, mert túl lassúak voltunk” – fogalmazott Kobajasi Kamui. “De ez már a múlt, most sokkal jobban festenek a dolgok. Építhetünk a jelenlegi lendületünkre, úgy érzem, pontokat tudunk szerezni. Kezdetben alacsony lesz a pálya tapadása, erre figyelnünk kell, felgumizás után élmény lesz végigmenni a gyors szakaszokat és lassú kombinációkat is kínáló pályán. Versenyképes lesz az autó.”

Sergio Perez is kiemelte a koreai pálya változatosságát. “Többféle kanyar is van Koreában, ezért nem könnyű megtalálni a helyes ritmust, pedig ez kulcsfontosságú a jó köridőhöz” – nyilatkozta a mexikói. “Szuzukában nagyon jó volt a tempónk, remélem, Koreára is kitart a lendület. Mivel az egyenesekben kicsit lassúak vagyunk, ezért nem lesz ez könnyű verseny számunkra, de a legtöbbet szeretnénk kihozni belőle.”