Kimi Räikkönen 2009 végén távozott az F1-ből, a Koreai Nagydíj pedig 2010-ben került be a versenynaptárba, így a finn pilóta ezen a hétvégén vezet először a jongami pályán. Míg a legtöbb versenyző ilyen esetekben a csapat szimulátorán és videojátékokon gyűri az ismeretlen helyszínt, Räikkönen ilyesmivel nem fárasztja magát.
“Korábban nem jártam Koreában, de ez nem számít. Egészen fiatal korom óta mindig is gyorsan meg tudtam tanulni a pályákat, ez ma is így van. Tudom, hogy egyes pilóták keményen dolgoznak a szimulátoron az új pályák megtanulásán, de ez nem nekem való. Én sosem játszottam Playstationön vagy töltöttem sok időt a szimulátorban, de úgy látszik, ez nem is befolyásolja a teljesítményemet.”
“Pénteken három óránk van a gyakorlásra, szombaton pedig még egy óra az időmérő előtt, szóval addigra minden pilóta jól ismeri majd a pályát” – magyarázta a Lotus futamelőzetesében a finn.
Bár előzetesen nem töri össze magát a felkészüléssel, azért Räikkönen is kíváncsian érkezik az új helyszínre.
“Mindig izgalmas új pályán versenyezni, szeretek különböző helyekre utazni, jó érzés. Izgalmas első ízben ott lenni, a pálya körbejárásával, a kanyarok megvizsgálásával megkezdeni a munkát. A tévében láttam már a Koreai Nagydíjat, de csak a pénteki első edzésen ismerkedek meg a pályával személyesen. Remélhetőleg normális lesz az időjárás és nem veszítünk időt eső vagy műszaki gondok miatt!”   
Räikkönen jelenleg 3. az egyéni világbajnokságban, a finn 37 pontra van az éllovas Alonsótól és 33-ra a második helyen álló címvédőtől, Sebastian Vetteltől.