F1: Nem oszt, nem szoroz Kobajasi dobogója 2 Kobajasi Kamui remek versenyzéssel a harmadik helyet szerezte meg hazai futamán, de ettől nem vált biztosabbá jövője. Az eredmény nem befolyásolja, hogy a japán pilótát megtartja-e a Sauber vagy sem, a csapat nem egy verseny tanulságaira akar építeni.

“A verseny előtt is megmondtuk, hogy nem akarjuk felfújni ezt a futamot és hogy Kamui milyen teljesítményt nyújt” – mondta a vezérigazgató Monisha Kaltenborn. “Nagyon jól ismerjük őt és tisztában vagyunk a képességeivel, nagyon sok információt ad a fejlesztésekhez. Nagyon szép eredmény ez a dobogó és nagyon megérdemelte.”

“Természetesen folyamatosan téma a pilótakérdés a csapaton belül, de nem kell elkapkodnunk semmilyen döntést, rengeteg időnk van még.” Kaltenborn szerint a Sauber csak a szezon vége előtt jelenti be, hogy kivel vág neki a 2013-as idénynek. Az esélyesek között ott van Kobajasi, de mellette a tartalékos Esteban Gutiérrezt, Jaime Alguersuarit és Nico Hülkenberget is emlegetik. Alguersueri múlt hét óta követi a Force Indiát a Twitteren, ami azt jelezheti, hogy Hülkenberg köt ki a Saubernél.

“A döntésnek nem lesz köze a motorszállító Ferrarihoz, mi mondjuk ki a végső szót. A saját utunkat járjuk, legyen szó versenyzőről vagy bármi másról” – jelentette ki Kaltenborn.