F1: Massa sajnálja Alonsót 2 Sebastian Vettel (1.): “Jól rajtoltam, ez fontos volt, mert mögöttünk is történt ütközés. Láttam, hogy egy Ferrari kiesett, és mivel Felipe volt mögöttem, feltételeztem, hogy Fernando nincs versenyben. Szeretném megköszönni a támogatást, nagyon különleges volt ez a hétvége, hihetetlen volt a biztatás. Sajnos, nem nagyon tudok japánul, jövőre felszedek még néhány szót. Mindenki nagyon keményen dolgozott az elmúlt hónapokban, és ahogy a rádión is mondtam, ilyen autóról álmodik mindenki. Könnyű volt tartani az előnyömet. Fontos lépést tettünk ma, de még messze a vége, és amilyen őrült versenyeket láthattunk eddig idén, bármi megtörténhet.”

Felipe Massa (2.):
“Fantasztikus érzés idejönni Japánba. A tizedik helyről indultam, az időmérő nem sikerült jól, pedig a szabadedzésektől elégedett voltam az autóval. Jól sikerült a rajt, kimaradtam a bajból, a tempónk innentől nagyon jó volt. Keményen nyomtam, megelőztem Jensont és Kamuit, jobban alakult a futam, mint reméltem. Sajnos, Fernando nincs itt, akinek még van esélye összetettben, de így is elégedett vagyok a futammal. Dolgozunk tovább, remélhetőleg nem kell két évet várni az újabb dobogóra.”

Kobajasi Kamui (3.):
“Köszönöm mindenkinek a mai napot. Ez az első dobogóm, pont itt Japánban, egészen elképesztő, hihetetlen érzés!”

Az érzelmeivel küszködő Kobajasi később sem volt sokkal bőbeszédűbb. “Fantasztikus verseny volt. Végig jó volt a tempóm. Az utolsó etapban nehéz volt tartani Jensont, nagyon keményen nyomtam, hogy szerezzek néhány tized előnyt hiba nélkül. Még nincs szerződésem 2013-ra, emiatt érzek néha egy kis nyomást, de talán jobban kéne élveznem a versenyzést.”