Miután Lewis Hamilton úgy döntött, hogy unja a folyamatos jó eredményeket, és inkább egy kockázatos, új kihívás mellett teszi le a voksát, a csapata azonnal lecsapott a meglepően jól szereplő Sergio Perezre. A Sauber pilótája nagyon szimpatikus Buttonnak, a brit alig várja már a közös munkát:
“Amennyi időt Perezzel töltöttem eddig, az alapján azt gondolom, hogy egy nagyon vicces srác, és igazán tetszik a viselkedésmódja” – mondta a brit, aki azt is hozzátette, hogy jövőre még jobban oda kell majd figyelnie magára, hiszen eddig ha kikapott a kiváló formában lévő világbajnok csapattársától, az nem volt olyan nagy szám, mint ha elverné őt a két éves tapasztalattal rendelkező 22 éves mexikói. Továbbá az eddigi hároméves Hamilton-dominancia el fog tűnni, és Button végre nyeregben érezheti magát.
“Úgy gondolom, hogy Perez gyors, intelligens és nagyon akar tanulni. A McLarennél most csak én leszek tapasztalt pilóta, ami teljesen más körülményeket fog hozni, de bevallom, nagyon tetszik ez a felállás. Rendkívül jó lesz egy új csapattárssal versenyezni. Egy teljesen más alakulattól jön, új ötleteket hozhat. Igaz, hogy Lewishoz képest sokkal tapasztalatlanabb, de biztos vagyok benne, hogy helyette iszonyúan gyors lesz. Viszont jövőre én leszek az, akit a McLaren világbajnokká akarhat majd tenni, az első számú pilóta. Ha le tudna engem győzni, megemelném a kalapomat előtte, hiszen jövőre igencsak oda fogom tenni magam.”
Perez valószínűleg nem szívesen hallgatja Button önajnározását, hiszen a McLaren egyenlő feltételeket ígért neki. Mindenesetre érdekes, hogy a Ferrari, aki hozzáfér Perez minden telemetriai adatához, és köridejéhez, nem mutatott érdeklődést a mexikói iránt, és nem cserélték le Massát rá. 
Azonban semmi kétség, Button vállaira nagyobb súly fog nehezedni most, hogy Hamilton távozott. A világbajnok teljesen megérti a csapattársa döntését.
“Nagyon meglepett, hogy távozik, de mindannyiunknak más céljai vannak, amiket szeretne elérni. Lewis most egy új kihívást keresett magának. Én nagyon boldog és hálás vagyok, hogy a McLarennél versenyezhetek, és még csak eszembe sem jut, hogy váltsak. Itt otthon érzem magam.”