Räikkönen: Nem érdekelnek a többiek 2 Kimi Räikkönen a Japán Nagydíj időmérőjének utolsó másodperceiben pördült meg, és mivel előkerültek a sárga zászlók, a hiba jelentősen befolyásolta az edzés végeredményét. Ez persze nem hatotta meg a finnt. “Megpördültem” – mondta Räikkönen, aki a hetedik helyről indulhat. “Jó körön voltam és nyomtam, talán egy kicsit túl keményen, ezért elment az autó hátulja. Nem izgat, hogy emiatt a többieknek lassítaniuk kellett, nem érdekelnek mások.”

“A hibáért amúgy kár, mert egész hétvégén jó volt a gép. Nem tudom, mire lehetünk képesek holnap, de ha ismét minden rendben lesz, jóval előrébb keveredhetünk. Meglátjuk, mi lesz.”

Romain Grosjeannak jobban ment, a francia az ötödik helyet szerezte meg, de Jenson Button büntetése miatt negyedikként rajtolhat. “Tegnap két nehéz edzésünk volt, a dupla Q3-as eredmény nagy fejlődésre utal” – fogalmazott Grosjean. “Tudtuk, hogy szoros lehet az időmérő, talán egy hellyel előrébb is kerülhettem volna, ha tisztábban futhatom az első szektort.”

“Az éllovasok ezzel együtt túl gyorsak voltak ma, nálunk meg hiányzik egy kis leszorítóerő. Néhány módosítással és a helyes stratégiával értékes pontokat szerezhetünk holnap.”