F1: Kobajasi az álomdobogóra hajt 2 Jól szerepelt a japán időmérőn a Sauber, a csapat mindkét autója lazán bejutott a Q3-ba. A hazai közönség előtt szereplő Kobajasi Kamui különösen elemében volt, úgy lett negyedik, hogy gyors körében el kellett vennie a gázt. Jenson Button büntetése miatt Kobajasi a harmadik helyről indulhat holnap.

“Elégedett vagyok, mert az elérhető maximumot hoztam ma” – nyilatkozta Kobajasi. “Az utolsó körömben veszítettem egy kis időt a sárga zászlók miatt, elvettem a gázt és a DRS-t is kikapcsoltam. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hogy péntek óta rengeteget javított az autón, kezdetben még küszködtünk az új alkatrészekkel.”

“A harmadik helyről indulva a dobogóért küzdhetek holnap, álomszerű lenne, ha éppen hazai közönség előtt állhatnék először pódiumra. Mindenekelőtt kell egy jó rajt, meg egy kicsivel több szerencse, mint Spában.”

Sergio Perez a hatodik legjobb időt autózta szombaton, de ötödikként startolhat. “Nem volt tökéletes az utolsó Q3-as köröm” – mondta a mexikói. “Nagyon örülök, hogy a csapat ilyen erős időmérőt produkált ma. Nagyszerű munkát végzett mindenki, pénteken még nem volt jó a tempónk. Gyorsan magunkra találtunk és ismét a dobogóért küzdhetünk holnap.”