Sergio Perez 2011-es F1-es bemutatkozását nagyban segítették a mexikói szponzorok, pontosabban többségében a világ leggazdagabb embereként ismert Carlos Slim cégbirodalmának logói kerültek a Sauber autójára.

A fiatal pilóta két év után távozik, jövőre már a McLarennél versenyez Lewis Hamilton helyén, de a svájci csapatnál nem tartanak attól, hogy a legnagyobb pénzt hozó támogató, a több almárkával (Telmex, Telcel, Claro) is America Movil szereplő is elhagyja őket.

“A Telmex tájékoztatott minket a változásról (az átszerződésről), de azt is közölték, hogy hosszú távú projektként tekintenek a Sauberre, és ezen nem változtat az, hogy Sergio távozik a csapattól” – állította a Sauber főnöknője, Monisha Kaltenborn.

“Átfogó terveik vannak a motorsportot illetően, szeretnék a világnak azon a táján is megerősíteni a versenyzést. Az F1-et pedig marketingeszközként használják, szerintem tényleg nagy terveik vannak, ezekbe pedig jól illeszkedünk mi is a pilótáikkal végzett munkánkkal.”

A többesszámot nem véletlenül használta Kaltenborn, hiszen nem Perez az egyetlen mexikói pilóta a Saubernél, 2011 óta tartalékosuk Esteban Gutierrez is, aki 2010-ben megnyerte a GP3 bajnoki címét, idén pedig szép szerepléssel 3. lett a GP2-ben. Az sem lenne meglepő, ha 2013-ra már beemelnék a Forma-1-be.

Más kérdés, hogy Perezzel a McLarennél is megjelenik-e a latin-amerikai telekombirodalom. Első pillantásra a névadó Vodafone jelenléte kizárja ezt, de rebesgetik egy ideje, hogy a brit cég vissza kívánja fogni a szponzorációs tevékenységét, más források pedig arról beszélnek, hogy a Vodafone és a Slim-cégek Dél-Amerikában együttműködésre készülnek, ebben az esetben pedig meg is férnének egymás mellett.