A múlt pénteken a Mercedes és a McLaren is bejelentette 2013-as felállását, Lewis Hamilton a német gyári csapathoz igazolt át Michael Schumacher helyére, míg a wokingiak Sergio Perezzel pótolták a 2008-as bajnokot.

A nagycsapatok közül csak a Ferrari jövője nem dőlt el. Fernando Alonso szívesen megtartaná Felipe Massát, és látszólag a csapat is hajlik erre, de a két Force India-pilóta, Paul di Resta és Nico Hülkenberg neve továbbra is a pakliban van.

A múlt heti változások után természetesen mindkettejüket megkérdezték a jövőről Szuzukában.

“Pillanatnyilag nincs semmilyen hírem. A csapat politikája szerint nem beszélünk a szerződésekről, szóval ennél többet nem mondhatok. A dolgok elég nagyot fordultak Szingapúr óta, biztos vagyok benne, hogy ennek hatására alakulnak a továbbiak is” – mondta a legutóbbi futamon egy szép 4. helyet szerző di Resta.

“A pályafutásom során végig, és az F1-be kerülés óta is mindig azt mondtam, hogy a fő, hogy versenyeket, bajnoki címet nyerjek, ha van lehetőség, akkor ilyen helyzetbe akarok kerülni. A Force Indiánál persze egy kicsit másképp kell gondolkodnom, a szingapúrihoz hasonló eredmények is nagy dolognak számítanak a mi helyzetünkben. Egyelőre van még hat futam a jelenlegi szerződésemből, ezzel kell foglalkoznom” – tette hozzá a skót, aki egyébként a McLaren jelöltjei között is ott volt.

Hülkenberg hasonlóan visszafogottan beszélt:

“Ahogy tudjuk, az elmúlt egy hétben komoly mozgások voltak. Sok minden történhet, az újságírók pedig előszeretettel ültetnek embereket különböző autókba, de igazából semmi sem biztos. Én csak a jelenlegi munkámra koncentrálok, ennyit tehetek.”

“Még semmi sem dőlt el, majd meglátjuk. Továbbra is folynak a tárgyalások a csapattal, esély van rá, hogy ugyanitt folytatom, de tényleg jó sok minden történt mostanában. Nem követem napi szinten a pilótapiacot, kicsit meglepődtem, amikor hallottam a dolgokat, bár ezek nincsenek rám közvetlen hatással.”

Olasz lapok egyébként már mindkettejüket “tutira” beígérték, Hülkenbergről a múlt héten, di Restáról épp ma írták, hogy már szerződése is van a Ferrarival…