A két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettel Bahrein után újra futamot nyert, igaz, ehhez kellett Lewis Hamilton kiesése is. A győzelemnek köszönhetően a címvédő 29 pontnyira zárkózott fel az éllovas Fernando Alonsóra és hisz benne, hogy mások problémái nélkül is van esélye arra, hogy 2012 végén háromszoros bajnok lehessen.

“Természetesen nem szeretném, ha mások balszerencsések lennének, és ez segítene, bízunk benne, hogy saját erőből sikerülhet a pályán. Például legutóbb is bíztam, hittem, hogy hasonló a tempónk, mint Lewisnak. Persze megelőzni nehéz lett volna, szóval jobban éreztem magam a második két etapon, mint az elsőn, de végig hittem, hogy van esélyünk. Persze sose lehet tudni, és ebben az esetben úgy lettem első, hogy ő kiesett” – mondta Szuzukában.

“A következő futamokon is igyekszünk majd csak önmagunkra koncentrálni, aztán lesz, ami lesz. Nyilván a fő a célba érés, hiszen hátrányban vagyunk, pont nélkül pedig ott is maradunk, szóval a cél beérni és minél több pontot szerezni.”
 
A pontverseny első hat helyezettje közül Mark Webber kivételével mindenki nyert már bajnoki címet, Vettel úgy gondolja, hogy ez a tapasztalat segítség is, de a fő mindig az aktuális teljesítmény és a kemény munka.

“Úgy gondolom, a korábbi győzelem mindenképpen segít, de sosem szabad elfelejteni, mi kellett hozzá azelőtt. Attól, hogy valaki tudja milyen nyerni, szerzett egy vagy két címet, továbbra is mindig óriási kihívás az újabb küzdelem. Többségünk számára elég hullámzó volt ez az év, és sok verseny van még hátra, és semmi nem utal arra, hogy vége a kiszámíthatatlanságnak. Továbbra is nehéz lenne megmondani csütörtökön vagy pénteken, hogy mi lesz vasárnap, nehéz lenne megtippelni a futam elején, hogy mi lesz az utolsó 10 körben, szóval elég izgalmas.”

“De ahogy mondtam, a cím korábbi birtoklása miatt még nem feledhetjük a megszerzéshez szükséges kis lépéseket, részleteket, amelyek végső soron az esélyt adják. Az én célom most viszonylag egyszerű: nem én vezetek, a cél, hogy ezt elérjem. Addig mindig hozni kell a maximumot, a többi már nem rajtunk múlik.”