F1: Kit választ a Ferrari? 2 Köztudott, hogy Felipe Massa ferraris szerződése az év végén lejár, és korábban szinte biztosnak is tűnt, hogy a csapat meneszti a brazilt.

Massa azonban az utóbbi időben eléggé összekapta magát, az elmúlt hetekben egyre inkább úgy tűnik, hogy hosszabbíthatnak vele, egyelőre – talán Sebastian Vettel 2014-es érkezéséig – maradhat. Nemrég Fernando Alonso állt ki csapattársa mellett, és maga Massa is egyre bizakodóbban nyilatkozik.

“Természetesen fontos a jövőm, de jelenleg az eredmények a legfontosabbak, azaz csak az egyes versenyekre koncentrálok. Tudom, mire vagyok képes, mit adhatok a csapatnak. És a csapat is tudja, hiszen nem egy napja és nem is egy éve vagyok itt. A legjobb, ha egyszerűen csak versenyzek és nem izgatom magam a jövő miatt” – mondta épp most, a Japán Nagydíj előtt, miután a múlt héten már azt állította, hogy egyre közelebb kerül a hosszabbításhoz.

Biztosra azért még nem mehet a Ferrarinál immár hetedik éve végéhez közelítő brazil, olasz, spanyol és brit források szerint is van alternatíva Maranellóban. A Mercedesnél év végén versenyzői állás nélkül maradó Michael Schumacher visszatéréséről komolyabb formában még nem lehetett hallani, de az olasz csapattal már rég hírbe hozott két Force India-pilóta, Paul di Resta és Nico Hülkenberg nagyon is képben van.

“Nico elég jó eséllyel marad a Force Indiánál, de ez még nem biztos, egyelőre nem jelenthetünk be semmi véglegeset” – állította a német Sport1-nek Hülkenberg menedzsere, Timo Gans.

Van olyan “megbízható forrás”, amely szerint a 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott, majd idén a Force Indiánál előléptetett Hülkenberg már alá is írt az olaszokkal, mások szerint pedig a skót di Resta előtt lett szabad az út, miután a McLaren nem őt választotta a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére.

Di Restával kapcsolatban amúgy honfitársa, az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta David Coulthard is megszólalt, a 13-szoros futamgyőztes meg van győződve róla, hogy a skótnál az állampolgársága akadályozta a mclarenes szerződést.

“Az az érzésem, hogy a McLarennél már minden bőrt lehúztak a brit szponzori lehetőségekről, Perez pedig – akinek nem vonom kétségbe a versenyzői képességeit – ilyen tekintetben valami újat tudott nyújtani nekik” – írta a Telegraph-ban vitt rovatában a veterán, hozzátéve, hogy a Ferrarihoz való igazolás azért nagyon is elképzelhető di Resta számára. “Miért is ne? Kicsit elfogult vagyok Paul iránt, de szerintem ő az ő egyértelmű választás.”

A McLaren-főnök, Martin Whitmarsh egyébként meg is erősítette DC sejtését, a Force Indiánál tavaly bemutatkozott skót jelölt volt, de az útlevele nem volt egyben jó ajánlólevél: “Jól ismerem Pault, és bár nagyra tartom őt, kicsit talán túlerőltettük volna a brit témát, ha vele folytatjuk.”